Η Samsung και η Apple κήρυξαν προσωρινή “ανακωχή” και για να την επικυρώσουν αποφασίστηκε πως η πρώτη θα κατασκευάζει τους επεξεργαστές για τις συσκευές της δεύτερης. Αυτή η πολύκερδη συμφωνία θα κάνει την Samsung κύριο πάροχο επεξεργαστών, ξεκινώντας από το 2016.

Η Samsung θα αναλάβει το 80% των επεξεργαστών της εταιρείας ενώ το υπόλοιπο 20% θα παραμείνει στα χέρια της Ταϊβανέζικης TSMC. Αυτή, έχει μέχρι τώρα το κύριο λόγο στα chips της εταιρείας του Κουπερτίνο. Η συμφωνία όπως είπαμε έρχεται σύντομα με την απόφαση τις Apple να αποσύρει τις κατηγορίες έναντι του Κορεάτικου κολοσσού.
Τα chip τα οποία θα κατασκευάζει η Samsung για λογαριασμό της Apple είναι της τάξεως των 14nm.
Η Samsung πιθανώς να προχώρησε σε αυτή της συνεργασία για να καλύψει το έλλειμα που της άφησε ο απολογισμός του 2014 με τα smartphone της και ειδικότερα το S5 να μην τα πηγαίνει καλά στην αγορά.