Οι κατασκευαστές smartphone συσκευών, μικροί ή μεγάλοι, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα όσον αφορά την τροφοδοσία τα τελευταία χρόνια, ωστόσο ένα νέο report ισχυρίζεται ότι η Samsung είναι αντιμέτωπη με μια εντελώς διαφορετική κατάσταση.

Πιο συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα The Elec, ισχυρίζεται ότι η Samsung έχει σχεδόν 50 εκ.  smartphones στους διανομείς που ακόμη δεν έχουν πουληθεί. Σίγουρα, δεν είναι καθόλου μικρός αριθμός και φαίνεται να αντιστοιχεί σχεδόν στο 20% της ετήσιας διάθεσης συσκευών της Samsung.

Τα οικονομικά και μεσαίου κόστους Galaxy A μοντέλα, φαίνεται ότι αποτελούν την πλειοψηφία αυτών των συσκευών. Τα υπόλοιπα, είναι κυρίως high end Galaxy S και Galaxy Z smartphones, όπως το Galaxy S22 και galaxy Z Flip 3.

Το να έχει εκατομμύρια smartphones σε stock είναι το normal για τη Samsung, αλλά οι τρέχοντες αριθμοί είναι σχεδόν οι διπλάσιοι από το target της  σε ένα ημερολογιακό έτος. Πιο συγκεκριμένα, η Samsung στοχεύει στο να διατηρεί συνήθως 27 εκ. μονάδες διαθέσιμες, αντί για 50 εκ.

Αν και τα πράγματα, δεν πηγαίνουν όπως η Samsung ήλπιζε, το δεύτερο μισό του 2022, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα δυνατό, λόγω και τη άφιξης των νέων Galaxy Z μοντέλων. Η εταιρεία, μάλλον θα περιορίσει την παραγωγή, μέχρι το stock να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Λογικό είναι. Τους καταλαβαίνω τους καταναλωτές. Αγοράζουν συσκευές του 2021 που είχαν καλύτερα specs και ήταν πιο γρήγορες στο Antutuσε σχέση με του 2022. πχ το Galaxy A52S είναι πιο γρήγορο από το A53 στα benchmarks. Επίσης το Xiaomi Redmi Note Pro 10 είναι πιο γρήγορο από το Redmi Note 11 Pro. Οι αγοραστές τα κοιτάνε αυτά. Πολύ κακή χρονιά το 2022 για low-end και mid-range συσκευές. Από εκεί που πολλές υποστήριζαν 4K βίντεο πλέον στα μοντέλα που τα διαδέχτηκαν δεν υποστηρίζεται. Φταίει η έλλειψη σε chips. Μπράβο στους καταναλωτές που απέδειξαν πως δεν είναι χαζοί.

  2. Η samsung σε πολλά της νέα κινητά των 300 & 400 € δεν έχει ραδιοφωνο. Καλά θα κάνει να αναθεωρίσει την πολιτική της αυτή για να μην απολέσει μεγάλο μερίδιο της αγοράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.