Στη πάροδο του χρόνου, τα Snapdragon chipsets έχουν εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό, καταλήγοντας να παρουσιάζουν εξαιρετικές επιδόσεις και efficiency σε σχέση με τους Exynos. O leaker Revegnus όμως στο Twitter αναφέρει ότι το τμήμα MX της Samsung έχει δώσει την έγκρισή του για τη μαζική παραγωγή του Exynos 2400 και πως το chipset θα βρίσκεται στη σειρά Galaxy S24 σε συγκεκριμένες αγορές.

Ο Exynos 2400 uα χρησιμοποιεί 10 πύρηνο CPU βασισμένο στην αρχιτεκτονική ARMv9. Η GPU θα είναι βασισμένη στην RDNA2 αρχιτεκτονική της AMD. Το γεγονός ότι το τμήμα MX έδωσε την έγκρισή του για τη μαζική παραγωγή του Exynos 2400 είναι ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, καθώς δείχνει ότι το τμήμα σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το chipset σε ένα προϊόν που βρίσκεται υπό ανάπτυξη, κάτω από την στέγη του. Και φυσικά, η σειρά Galaxy είναι ένα ακριβώς ένα τέτοιο προϊόν.

Επιπλέον, ο Exynos 2400 ίσως αποδειχθεί ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό chip καθώς θα ενσωματώνει  fan-out wafer-level packaging (FoWLP), που εξαλείφει την ανάγκη για ένα PCB. Με απλά λόγια καλύτερες επιδόσεις και ακόμη πιο χαμηλή κατανάλωση.  Τέλος, ο Revegnus σημειώνει ότι το S24 Ultra θα εξοπλιστεί με ως 16GB RAM, ενώ τα S24 και S24+ θα έρθουν με 12GB.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.