Η τελευταία  μεγάλη εταιρεία η οποία ασχολείται με την AI μουσική είναι η ByteDance, η μητρική εταιρεία του TikTok, η οποία ξεκινάει τις εντατικές δοκιμές ενός νέου app που αποκαλείται Ripple.

Η Bytedance αναφέρει ότι είναι ένα δωρεάν app που έχει σχεδιαστεί για μουσικούς και social media creators, για τους μεν πρώτους να τους βοηθήσει στη σύνθεση κομματιών, για τους δεύτερους, να τους προσφέρει ένα εργαλείο δημιουργίας background μουσικής για τα video.

ripple

To app περιλαμβάνει ένα χαρακτηριστικό που αποκαλείται Melody to Song, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να σιγοτραγουδήσουν μια μελωδία. Στη συνέχεια το Ripple θα την επεκτείνει με όργανα σε διαφορετικά είδη μουσικής. Η BytaDanse αναφέρει ότι το AI μοντέλο που χρησιμοποιεί το Ripple έχει εκπαιδευτεί σε μουσική που κατέχει η ίδια καθώς και σε μουσική που παράγει η ίδια η εταιρεία.

Δεν έχει εκπαιδευτεί σε εμπορικά διαθέσιμη μουσική από δισκογραφικές εταιρείες ή από καλλιτέχνες μέσω του TikTok SoundOn. Όσον αφορά το σε ποιον θα ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα αυτής της παραγόμενης μουσικής, εκπρόσωπος της Bytadance αναφέρει ότι ο δημιουργός της μουσικής κατέχει το περιεχόμενο που ο χρήστης ανεβάζει εφόσον έχει πνευματικό ενδιαφέρον για αυτό το περιεχόμενο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.