Αυτήν την εβδομάδα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε υπέρ των μπαταριών που θα μπορούν να αντικατασταθούν σε κάθε smartphone μέχρι το 2027. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει δικαιοδοσία στην αγορά της Ευρώπης κάτι που σημαίνει ότι απόφαση δεν θα επηρεάσει όλον τον κόσμο.

Samsung Galaxy S24 Ultra: Νέα τεχνολογία μπαταρίας και 65W φόρτιση

Όπως σημειώνει το androidauthority κάτι τέτοιο βέβαια δεν σημαίνει και κάτι, πόσο μάλλον όταν εταιρείες σαν την Google, Apple και Samsung δεν κατασκευάζουν συσκευές αποκλειστικά για την Ευρώπη. Η Apple για παράδειγμα δεν θα δημιουργήσει ένα Ευρωπαϊκό iPhone με μπαταρίες που θα μπορούν να αντικατασταθούν και ένα για τις ΗΠΑ χωρίς.

Το χρονικό διάστημα μέχρι το 2027 θα χρησιμοποιηθεί για να δώσει στους OEMs τον απαραίτητο χρόνο να προσαρμοστούν στις νέες αλλαγές. Ο νέος νόμος απαιτεί όλες οι συσκευές να μπορούν να αλλάξουν μπαταρίες χωρίς τη χρήση εργαλείων.

Στον ΟΤΕ κατά 100% η Cosmote – Μόλις ανακοινώθηκε

Η αλήθεια είναι ότι δεν θα δούμε κάποιες αλλαγές φέτος. Οι μεγαλύτερες αλλαγές θα λάβουν χώρα τα επόμενα χρόνια, με τους κατασκευαστές να μπορούν να προσαρμοστούν στις νέες ρυθμίσεις. Δεν είναι εύκολη υπόθεση άλλωστε. Ένα IP68 rating για παράδειγμα δεν θα μπορέσει να εγκριθεί εύκολα, όταν ο κατασκευαστής θα πρέπει να προσφέρει και ένα premium feeling στη συσκευή αλλά και μπαταρία που να μπορεί να αντικατασταθεί.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.