Η realme είχε καιρό να ανακοινώσει ναυαρχίδα και συγκεκριμένα από το realme GT2 Pro του 2022, όμως τώρα αυτό αλλάζει. Ανακοινώθηκε επίσημα το realme GT5 Pro και είναι μια σωστή ναυαρχίδα, που όμως αν δούμε τα χαρακτηριστικά του, είναι πολύ κοντά στο OnePlus 12. Στα αρνητικά όμως, είναι πως η εταιρία δεν έχει σκοπό να το φέρει στην παγκόσμια αγορά ακόμα και ίσως να το δούμε μέσα στο 2024.

Στα χαρακτηριστικά του ξεκινάμε από την οθόνη, που είναι ένα OLED panel, με ανάλυση 1.5K και ρυθμό ανανέωσης στα 144Hz. Είναι LTPO και η εταιρία ισχυρίζεται πως μπορεί να ρίξει τον ρυθμό ανανέωσης μέχρι και στο 0.5Hz. Η φωτεινότητα της οθόνης φτάνει τα 1600nits.

Στο εσωτερικό θα βρούμε τον Snapdragon 8 Gen 3 με 12 ή 16GB RAM, ανάλογα την έκδοση. Ο αποθηκευτικός χώρος θα ειναι μέχρι 1TB, ενώ θα ξεκινάει από τα 256GB. Φυσικά θα είναι UFS 4.0.

Στο κομμάτι της κάμερας όμως ξεκινάνε τα καλά, αφού ο βασικός αισθητήρας θα είναι ένας 50MP LYT-808, με φυσικό μέγεθος 1/1.4″ και διάφραγμα f/1.69. Δίπλα του θα βρούμε περισκοπική κάμερα με 3Χ οπτικό ζουμ και τον IMX890 για αισθητήρα που είναι επιπέδου ναυαρχίδας. Για κάποιο λόγο όμως, η εταιρία αποφάσισε να βάλει έναν 8MP αισθητήρα στην υπερευρυγώνια κάμερα που τον βρίσκουμε πολύ λάθος για μια τέτοια συσκευή.

Το realme GT5 Pro έρχεται με μπαταρία 5400mAh και φόρτιση στα 100W, ενώ υποστηρίζει και ασύρματη φόρτιση στα 50W. Κατασκευαστικά έρχεται με πιστοποίηση IP64, που σημαίνει πως είναι ανθεκτική στην σκόνη, όμως είναι απλά splashproof, αντέχοντας μερικές πιτσιλιές, όχι κάτι παραπάνω.

Τι κάνει όμως το realme GT5 Pro να διαφέρει;

Από ότι φαίνεται η εταιρία ξέθαψε μερικά από τα παλιά κόλπα της LG και φέρνει gestures από την εμπρόσθια κάμερα. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορεί να δει τα χέρια μας και να καταλάβει τις χειρονομίες που κάνουμε, μια λειτουργία που είχαμε δει στο LG G8. Ακόμα και με κλειστή την οθόνη, αν φέρουμε την παλάμη μας μπροστά στην κάμερα, η συσκευή θα ξεκλειδώσει, αναγνωρίζοντας τις γραμμές της παλάμης μας, μια λειτουργία που φαίνεται εντυπωσιακή. Λειτουργεί μέσω ΑΙ αναγνώρισης της παλάμης μας, ενώ το LG G8 είχε 3D ToF κάμερα με αισθητήρα υπερύθρων για να το καταφέρει.

Το παραπάνω βίντεο μας δείχνει όλα όσα περιμένουμε να δούμε από την λειτουργία των gestures από την συσκευή και οι επιλογές είναι πολλές.

Τιμολογιακά οι τιμές που ανακοινώθηκαν είναι για Κίνα και δεν θα έχουν σχέση με τις τιμές που θα το δούμε στην Ευρώπη όταν έρθει. Ενημερωτικά θα ξεκινάει από τα $479 για την 12GB/256GB έκδοση και θα φτάνει μέχρι τα $606 για την 16GB/1TB έκδοση. Ελπίζουμε να έρθει προς τα μέρη μας επιτέλους, γιατί φαίνεται μια πολύ δυνατή συσκευή, αν και η εταιρία αναφέρει πως δεν είναι στα άμεσα πλάνα της.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.