Η Realme είναι το παιδί της Oppo και κάνει τα πρώτα της βήματα στην αγορά της Ευρώπης με πολύ ελκυστικές προτάσεις. Η εταιρία μετά το πρώτο κύμα συσκευών  το περασμένο φθινόπωρο, επιστρέφει για να μας φέρει μια νέα σειρά προϊόντων, με ένα από αυτά να είναι το Realme 6, που έρχεται για να πάρει τον θρόνο της μεσαίας κατηγορίας με δυνατά χαρακτηριστικά και με τιμή από τα €249 ευρώ για την έκδοση των 4GB RAM/64GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ αν θέλουμε τα διπλάσια (8GB RAM / 128GB αποθηκευτικό χώρο) θα πρέπει να καταβάλουμε €299.

Η συσκευή έρχεται με κατασκευή από πλαστικό για το πλαίσιο και την πλάτη, ενώ στην πρόσοψη έχουμε γυαλί. Στην πρόσοψη θα βρούμε την οθόνη που είναι στις 6.5 ίντσες, με ανάλυση 1080×2400, ενώ είναι και στα 90Hz, κάτι που πρώτη φορά βλέπουμε σε συσκευή μεσαίας κατηγορίας! Η τεχνολογία της οθόνης είναι IPS LCD.

Στο εσωτερικό θα βρούμε τον πολύ δυνατό Mediatek Helio G90T, που γνωρίσαμε πρώτη φορά στο Xiaomi Redmi Note 8 Pro και μας εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του και την χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Από μνήμη έχουμε 8GB RAM και 128GB αποθηκευτικό χώρο, επεκτάσιμο με microSD, με dedicated slot, ώστε να μπορούμε να κάνουμε παράλληλη χρήση και των δύο θυρών SIM.

Στο τμήμα της φωτογραφίας θα βρούμε τετραπλή κάμερα στο πίσω μέρος, με την βασική να είναι στα 64MP, πίσω από φακό διαφράγματος f/1.8. Από κάτω της έχουμε 8MP αισθητήρα, πίσω από υπερευρυγώνιο φακό διαφράγματος f/2.4. Τέλος θα βρούμε αισθητήρα 2MP πίσω από μάκρο φακό, για τις λήψεις μας από αποστάσεις γύρω στα 4 εκατοστά. Η τελευταία κάμερα είναι στα 2MP και λειτουργεί σαν αισθητήρας βάθους πεδίου. Στην πρόσοψη έχουμε κάμερα 16MP με φακό διαφράγματος f/2.0.

Η συσκευή έρχεται με σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων στο power button. Η μπαταρία του είναι στις 4300mAh και έρχεται με φορτιστή 30W που φορτίζει την συσκευή πλήρως σε 55 λεπτά!

Πάμε να γνωρίσουμε καλύτερα το Realme 6.

Σχεδιασμός

Το Realme 6 έρχεται με σχεδιασμό από πλαστικό για το πλαίσιο και την πλάτη, όπως είναι αναμενόμενο σε αυτή την κατηγορία τιμής. Η πρόσοψη είναι από Gorilla Glass 3. Η κατασκευή είναι αισθητή στο χέρι, αλλά και στην εμφάνιση, όμως είναι αρκετά ποιοτική και στιβαρή, αφού δεν παρατηρήσαμε λυγίσματα και παραμόρφωση των υλικών κατά την χρήση.

Στο πίσω μέρος η συσκευή ακολουθεί την μόδα των ημερών, με χρωματισμούς να σχηματίζονται με βάση την γωνία που πέφτει το φως, κάνοντας την συσκευή ιδιαίτερα εμφανίσιμη.

Σύμφωνα με την εταιρία η συσκευή είναι ανθεκτική σε πιτσιλιές, όχι όμως για κάτι παραπάνω, οπότε δεν πρέπει να το βυθίσουμε σε νερό. Αρκεί όμως για πιτσιλιές από βροχή και περιπτώσεις με λίγο νερό.

Στο χέρι έχουμε αρκετά καλή αίσθηση για συσκευή από πλαστικό, οπότε δεν έχουμε την ψεύτικη αίσθηση μέταλλου, όπως μερικές συσκευές του ανταγωνισμού.

Θα λέγαμε πως η συσκευή, κατασκευαστικά στο σύνολό της, είναι ικανοποιητική και θα καλύψει τις βασικές αισθητικές ανάγκες του αγοραστικού του κοινού.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με οθόνη, ήχο και κάμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.