Η ελληνική αγορά, ειδικά την περίοδο της κρίσης, έχει στραφεί στην μικρή και την μεσαία κατηγορία. Έτσι η ανταγωνιστικότητα στον κλάδο είναι πάρα πολύ μεγάλη με χώρο για περισσότερες εταιρίες, που θα φέρουν νέες προτάσεις.

Μία από τις εταιρίες που θέλει να δοκιμάσει την τύχη της στην ελληνική αγορά είναι και η Realme, φέρνοντας πολύ ελκυστικές προτάσεις. Έτσι η εταιρία έρχεται να επενδύσει στην χώρα μας, φέρνοντας αρχικά τρεις συσκευές.

Η πρώτη από αυτές είναι το Realme 5 που έρχεται στα €199 στις γνωστές αλυσίδες καταστημάτων. Αυτή η τιμή το κάνει ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, σε μια αγορά που κυρίως κινείται σε τιμές άνω των 200 ευρώ.

Το Realme 5 έρχεται με κατασκευή από Gorilla Glass 3+ για την πρόσοχη και πλαστικό για το πλαίσιο και την πλάτη. Στην πρόσοψη θα βρούμε οθόνη 6.5 ιντσών, τεχνολογίας IPS LCD και ανάλυσης 720×1600, ενώ η αναλογία της οθόνης είναι 20:9.

Στο εσωτερικό της συσκευής θα βρούμε τον Snapdragon 665, μαζί με 4GB RAM και 128GB αποθηκευτικό χώρο, επεκτάσιμο με microSD, μέσω της ξεχωριστής θύρας που διαθέτει. Τα γραφικά αναλαμβάνει μια Adreno 610.

Φωτογραφικά θα βρούμε 4 κάμερες στην πλάτη της συσκευής, με την βασική να είναι στα 12MP, πίσω από φακό διαφράγματος f/1.8. Από κάτω της θα βρούμε αισθητήρα 8MP, πίσω από υπερευρυγώνιο φακό διαφράγματος f/2.2. Συνεχίζοντας θα βρούμε κάμερα 2MP, με φακό διαφράγματος f/2.4, που είναι αποκλειστικά για macro λήψεις. Τέλος έχουμε άλλη μία κάμερα στα 2MP, για τον υπολογισμό του βάθους πεδίου. Στην πρόσοψη έχουμε αισθητήρα 13MP με φακό διαφράγματος f/2.2.

Η συσκευή έρχεται με τεράστια μπαταρία 5000mAh, ενώ διαθέτει σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος της. Τρέχει Android 9 Pie, ενώ σύμφωνα με την εταιρία θα αναβαθμιστεί σε Android 10.

Ας δούμε την συσκευή πιο αναλυτικά.

Σχεδιασμός

Σε αυτό το κομμάτι η εταιρία θέλει να ξεχωρίσει και μέχρι ένα σημείο τα καταφέρνει. Η πλάτη της συσκευής είναι κατασκευασμένη από πλαστικό, που έχει ένα diamond cut σχέδιο. Πάνω από αυτό έχουμε επίστρωση που προκαλεί διάθλαση του φωτός, δημιουργώντας ένα εφέ κρυστάλλου, που είναι αρκετά εντυπωσιακό.

Παρά την κατασκευή από πλαστικό, δεν δίνει την αίσθηση ότι είναι φθηνό, με καλό βάρος και στιβαρή κατασκευή. Διαθέτει πολύ άνετο και σταθερό κράτημα.

Τα bezels της συσκευής είναι πάρα πολύ μικρά, αφήνοντας την μεγάλη οθόνη των 6.5 ιντσών να κλέψει την παράσταση. Στο πάνω μέρος θα βρούμε και την εμπρόσθια κάμερα, που φιλοξενείται με notch σε σχήμα σταγόνας, με τις διαστάσεις του να παραμένουν μικρές. Το κάτω bezel είναι κάπως μεγαλύτερο, χωρίς όμως να χαλάει την εμφάνιση της συσκευής.

Γενικότερα, για τα €199 που κοστίζει η συσκευή, η ποιότητα κατασκευής και η εμφάνιση είναι σε πάρα πολύ καλά επίπεδα και θα ικανοποιήσει το αγοραστικό της κοινό.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με οθόνη, ήχο και κάμερα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Γεια σας! 

  Θα ήθελα να συζητήσουμε μαζί Σας ερώτηση σχετικά με τη συνεργασία. Ενδιαφέρει τοποθέτηση banner στην ιστοσελίδα Σας σε συνεχή βάση. Θέμα πανό είναι τα κινητά τηλέφωνα, gadgets. Δουλεύουμε με προπληρωμή. 

  Αξιολογήσεις παρακαλώ από το δωρεάν θέσεις για να φιλοξενήσει, τις μορφές και το κόστος. 

  Θα περιμένω την απάντησή Σας για την ελ. το ταχυδρομείο. Με εκτίμηση, Άννα.

  Hello! 

  I would like to discuss the issue of cooperation with You. Interested in placing a banner on Your website on a regular basis. The theme of the banner is mobile phones, gadgets. We work on an advance payment.

  Please write to the free places for accommodation, their formats and cost.

  I’ll wait for Your reply on my email. mail. Sincerely, Anna.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.