Όπως επισημαίνει το phonearena.com σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύει το Realme 11 Pro+ δεν είναι απλά ένα ακόμη μεσαίου κόστους smartphone από τη Κίνα, αντίθετα κάνει κάτι που ούτε τα smartphones των 1.200 ευρώ δεν μπορούν να κάνουν. Πιο συγκεκριμένα, η Realme αναφέρει ότι η εταιρεία εργάστηκε από κοινού με τη Samsung για την ανάπτυξη της κάμερας των 200MP που βρέθηκε στο Realme 11 Pro+. Για να το πούμε απλά, η Samsung τον δημιούργησε. Πρόκειται για έναν 200MP 1/1.4-inch ISOCELL HP3 sensor της Samsung για την ακρίβεια.

Το Realme 11 Pro+ μπορεί να λάβει zoom φωτογραφίες σαν αυτές που δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα και κάτι τέτοιο καθίσταται εφικτό χάρη σε ένα χαρακτηριστικό που λέγεται sensor-cropping. Φαντάσου ότι έλαβες μια φωτογραφία 200MP με το εν λόγω smartphone. Ο μεγάλος αριθμός των megapixel σημαίνει ότι θα μπορείς να ξεκινήσεις το zooming με ελάχιστη απώλεια στη ποιότητα, σε σχέση με το αν η φωτογραφία ήταν μια των 12MP, η οποία θα άρχιζε να θολώνει γρήγορα.

Αυτό που κάνει το χαρακτηριστικό της Realme ξεχωριστό είναι ότι χρησιμοποιεί τον 200MP Samsung-made ISOCELL HP3 sensor για να κάνει το zooming αυτό σε πραγματικό χρόνο και σε δυο διαφορετικές τιμές, 2x και 4x. Σε 4x είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στο χώρο των smartphones. Ναι, τα iPhone 14 Pro ή Pixel 7 χρησιμοποιούν τις κάμερές τους για 2x lossless zoom όχι όμως σε μεγαλύτερες τιμές (βέβαια έχουν πρόσθετες zoom κάμερες).

Εν ολίγοις το 2x και 4x lossless zoom με μια μόνο κάμερα είναι εξαιρετικά σημαντικό, δεδομένου των τιμών των πρόσθετων zoom φακών, πόσο μάλλον σε πολλές περιπτώσεις και δυο. Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα είναι η απελευθέρωση σημαντικού χώρου στο smartphone η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλες λειτουργίες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.