Το RARBG, ένα από τα μεγαλύτερα torrent sites του κόσμου, με εκατομμύρια επισκέπτες σε καθημερινή βάση κλείνει οριστικά τη λειτουργία του. Αποτελούσε ένας από τους καλύτερους public trackers με πολύ ποιοτικά releases τόσο όσον αφορά τις ταινίες όσο και τις σειρές. Ιδρύθηκε το 2008 και εξελίχθηκε σε έναν σημαντικό παίκτη στο οικοσύστημα των torrents.

Η ιστοσελίδα, όχι μόνο μετρούσε εκατομμύρια μηνιαίους επισκέπτες από όλον τον κόσμο, αλλά είχε καταφέρει να γεφυρώσει το κενό μεταξύ του Scene και του ευρύτερου πειρατικού κοινού. Όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους συνέβη κάτι τέτοιο, η ομάδα επικαλείται πλήθος λόγων.

Μεταξύ αυτών, θανάτους μελών της ομάδας από επιπλοκές του Covid, οι τρομερές αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος στα data centers στην Ευρώπη όπως και ο πληθωρισμός που καθιστά ασύμφορη τη συνέχιση λειτουργίας της ιστοσελίδας.

Αξίζει να σημειωθεί και εφιστούμε ιδιαίτερα την προσοχή του κόσμου. Θα υπάρξουν πολλοί κλώνοι που θα γεννηθούν με αμφιβόλου ποιότητας υλικό ως και επικίνδυνο. Πρόκειται για ένα μεγάλο χτύπημα στο χώρο, καθώς ήταν ένα από τα μεγαλύτερα της ιστορίας και ίσως δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά κάτι αντίστοιχο.

COSMOTE CHRONOS: Μία καινοτόμος εφαρμογή στη διάθεση του Πολιτισμού

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.