Κάποια στιγμή θα έχεις έρθει αντιμέτωπος με το γεγονός ότι θέλεις να τσεκάρεις μια εφαρμογή, αλλά η συσκευή σου δεν υποστηρίζεται επισήμως. Ή έχεις προβεί στο φλασάρισμα μιας custom ROM και δεν έχεις πρόσβαση στο Google Play.

Raccoon v4.20

Οποιοσδήποτε και αν είναι ο λόγος, το Raccoon είναι ένας client για το Google Play που σου επιτρέπει να κατεβάσεις APK αρχεία από το Play Store στέλνοντάς τα στη συνέχεια στο smartphone σου. Μπορείς να δημιουργήσεις hardware id profiles, ουσιαστικά επιτρέποντάς σου να κατεβάσεις οποιαδήποτε εφαρμογή ακόμη και αν δεν είναι διαθέσιμη για τη συσκευή σου. Αν δεν εμφανίζεται για παράδειγμα ένα app όταν πραγματοποιείς αναζήτηση στο Play Store μπορείς να αντιγράψεις τον σύνδεσμο της εφαρμογή από τον browser του PC σου και με το Push URL που θα βρεις μέσα στο app θα περάσει το σύνδεσμο στο Play Store του smartphone (εφόσον το έχεις συνδεδεμένο).

Γενικώς έχει πλήθος λειτουργιών αλλά δυστυχώς τα περισσότερα θέλουν κλειδί. Κοστίζει 15 ευρώ το κλειδί και έχουμε ήδη ζητήσει να μας δώσουν μερικά δωρεάν να τα μοιράσουμε στους αναγνώστες μας. Αν απαντήσουν θα δοθούν σε εσάς όπως πάντα.  Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δημιουργήσεις έναν δεύτερο λογαριασμό στη Google αποκλειστικά για χρήση με το Raccoon. Καλύτερα να μην χρησιμοποιήσεις τoν βασικό σου λογαριασμό.

Για να τρέξει στα Windows χρειάζεται να έχεις εγκαταστήσει τη Java από το Java.com. Αφού κατεβάσεις το αρχείο, θα είναι πλέον εκτελέσιμο, το ξεκινάς όπως οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα.  Αμέσως μετά θα σου ζητήσει σύνδεση σε Google λογαριασμό και τη δημιουργία μιας pseudo device, ενός hardware profile δηλαδή για να επιτρέψει το Play Store το κατέβασμα του APK. Αργότερα, μέσα από την εφαρμογή θα μπορείς να προσθέσεις περισσότερα profiles. Επίσης για να αναγνωρίσει το smartphone χρειάζεται να έχεις εγκαταστήσει τα platform tools σου δίνει σύνδεσμο το app και το USB debugging στο smartphone για να το δει.

Μπορείς να δεις το θέμα το XDAdevelopers εδώ για περισσότερη βοήθεια και πληροφορίες

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.