Στην τελική ευθεία προς την ολοκλήρωση βρίσκεται η κατασκευή μιας σύγχρονης πρότυπης διάβασης πεζών με σηματοδότες στον Πειραιά. Η διάβαση αυτή, η οποία συνδέει το Μετρό με το εμπορικό και το επιβατικό λιμάνι, είναι μία από τις κεντρικότερες της πόλης και σημειώνει μεγάλο αριθμό διελεύσεων πεζών, γεγονός που την καθιστά ιδιαιτέρως επικίνδυνη.

έξυπνη διάβαση Πειραιά

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου, επισκέφθηκε πρόσφατα το σημείο και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών.

Ο κ. Πατούλης δήλωσε: “Άλλο ένα σημαντικό έργο για την ασφάλεια των πολιτών βρίσκεται στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης. Στόχος μας είναι η βιώσιμη κινητικότητα, η προστασία των ευάλωτων ομάδων και η διασφάλιση της οδικής ασφάλειας στην Περιφέρεια Αττικής. Προς αυτή την κατεύθυνση αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα που μας παρέχεται από τη σύγχρονη τεχνολογία.”

έξυπνη διάβαση Πειραιά

Εν τέλει, η “έξυπνη” διάβαση στο λιμάνι του Πειραιά θα διαθέτει φώτα στο οδόστρωμα που αλλάζουν χρώμα ανάλογα με το αν επιτρέπεται ή όχι η διέλευση των πεζών. Επιπλέον, αντίστοιχα φώτα θα υπάρχουν στο πεζοδρόμιο και θα είναι κόκκινα κατά τη διέλευση των οχημάτων και λευκά όταν τα αυτοκίνητα σταματούν.

Το έργο θα συμπληρώνουν ειδικές κάμερες που θα ανιχνεύουν τον αριθμό των πεζών και των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν τη διάβαση, καθώς και φωτιζόμενες πινακίδες υψηλής ανακλαστικότητας. Τέλος, θα γίνουν ειδικές παρεμβάσεις για την καλύτερη πρόσβαση πολιτών με κινητικά προβλήματα και επαναδιαγράμμιση του συνόλου της διάβασης με τη χρήση υλικού υψηλής ανακλαστικότητας.

έξυπνη διάβαση Πειραιά

Η νέα “έξυπνη” διάβαση αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στον Πειραιά, καθώς θα διασφαλίσει την ασφαλή διέλευση των πεζών, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.