Η Samsung φέρεται να σχεδιάζει να κάνει μια σημαντική αλλαγή στα chipsets Exynos, για να βελτιώσει την απόδοση και την αποδοτικότητά τους. Σύμφωνα με μια νέα φήμη, η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει Fan-out Wafer Level Packaging (FoWLP) για το επερχόμενο SoC Exynos 2400. Χάρη σε αυτή τη μέθοδο συσκευασίας ο νέος επεξεργαστής αναμένεται να είναι μικρότερος, ισχυρότερος και πιο αποδοτικός, σε σχέση με τους προκατόχους του.

Η FoWLP είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται για να περικλείει όλα τα ολοκληρωμένα κυκλώματα σε ένα πακέτο που προστατεύει επίσης το die και συνδέει το chipset με τη μητρική πλακέτα. Η μέθοδος αυτή επιτρέπει υψηλότερο integration level σε μικρότερο package footprint, με αποτέλεσμα σημαντικά βελτιωμένες θερμικές και ηλεκτρικές επιδόσεις. Εάν η Samsung χρησιμοποιήσει τη FoWLP για την κατασκευή του Exynos 2400, το chipset αναμένεται να είναι ισάξιο με τα αντίστοιχα Snapdragon από άποψη βελτιστοποίησης και ενεργειακής απόδοσης.

Ο Exynos 2400 φημολογείται ότι θα έχει σχεδιασμό 1+2+3+4 με έναν πυρήνα Cortex-X4 χρονισμένο στα 3.1GHz, δύο πυρήνες Cortex-A720 χρονισμένους στα 2.9GHz, τρεις πυρήνες Cortex-A720 χρονισμένους στα 2.6GHz, και τέσσερις πυρήνες Cortex-A520 χρονισμένους στα 1.8GHz. Το chipset θα χρησιμοποιεί επίσης RDNA 2 GPU (πιθανώς την Xclipse X940), η οποία περιλαμβάνει 6 WGP (12 CU), 8 MB L3 cache και υποστηρίζει ray tracing σε επίπεδο hardware.

Η Samsung δεν έχει αναφερθεί επίσημα στον Exynos 2400. Ωστόσο, φήμες αναφέρουν ότι το SoC θα μπορούσε να κάνει ντεμπούτο με τα Galaxy S24. Βέβαια, κάτι τέτοιο θα ισχύσει μόνο αν η εταιρεία προλάβει να έχει έτοιμο το SoC έγκαιρα. Σε διαφορετική περίπτωση, θα ισχύσει το σενάριο της χρήσης ενός ακόμα Snapdragon 8 Gen X for Galaxy και της επιστροφής στους Exynos με τα Galaxy S25 το 2025. Βέβαια, η πηγή ισχυρίζεται ότι το ντεμπούτο του 2400 θα γίνει στα τέλη του 2023.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.