Η Huawei προσπαθεί να αντικαταστήσει τα Google Apps & Services με τα HMS. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά μπορούν να γίνουν τα HMS, οι χρήστες θα συνεχίσουν να μην έχουν πρόσβαση σε δημοφιλής εφαρμογές όπως το Facebook, το Instagram, το Twitter, και άλλες.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η κινέζικη κατασκευάστρια παρουσίασε μία νέα εναλλακτική λύση για τη λήψη εφαρμογών, η οποία έκανε το ντεμπούτο της με το Huawei P40 Lite. Συγκεκριμένα, στο νέο smartphone η εταιρεία πρόσθεσε το AppSearch μέσω του οποίου οι χρήστες μπορούν να “εγκαταστήσουν” εφαρμογές που δεν βρίσκονται στο AppGallery.

Στο AppSearch οι χρήστες θα βρουν εφαρμογές όπως το Google Maps, το Facebook, το Instagram, το Twitter, και άλλες. Ωστόσο, η Huawei δεν μπορεί να προσφέρει η ίδια αυτές τις εφαρμογές. Οπότε, το AppSearch μεταφέρει τους χρήστες σε ιστοσελίδες που έχουν συνδέσμους για τη λήψη των APKs.

Οι εφαρμογές βρίσκονται σε σελίδες όπως το APKPure, το apkmonk, το Amazon AppStore, και τα λοιπά. Όπως είναι λογικό, τα apps δεν μένουν ενημερωμένα όπως οι εφαρμογές που κατεβάζουν οι χρήστες από το Google Play Store ή το AppGallery. Οπότε, θα πρέπει ο χρήστης να ελέγχει μόνος του αν υπάρχουν ενημερώσεις και να τις εγκαθιστά χειροκίνητα.

Τέλος, αν και πρόκειται για έναν πιο “επίσημο” τρόπο εγκατάστασης εφαρμογών στα Huawei smartphones, δεν αλλάζουν αρκετά. Αφού και πριν οι χρήστες μπορούσαν να κατεβάζουν μόνοι τους APKs εφαρμογών, απλώς τώρα το κάνουν μέσω της εφαρμογής της Huawei.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.