Είναι γνωστό πως τα περισσότερα high-end smartphones της αγοράς έρχονται με την τεχνολογία γρήγορης φόρτισης της Qualcomm και πιο συγκεκριμένα το Quick Charge 2.0, που μπορεί μπορεί να φορτίσει το κινητό μας από το 0% έως 60% σε μόλις 30 λεπτά. Αλλά η Qualcomm δεν σταματάει εκεί. Αν και η τρέχουσα μέθοδος γρήγορης φόρτισης της είναι καταπληκτική, η εταιρεία μόλις ξεπέρασε τον εαυτό της, ανακοινώνοντας το Quick Charge 3.0. Αυτή η νέα τεχνολογία λέγεται πως θα φορτίζει την επόμενη γενιά Snapdragon συσκευών γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα.

quick-charge-30

Αρχικά, ας πούμε αυτό που οι περισσότεροι από εσάς θέλετε να ακούσετε – πόσο γρήγορο είναι το Quick Charge 3.0; Ας τα βάλουμε λοιπόν όλα σε μια σειρά. Το Quick Charge 1.0 είναι 40% πιο γρήγορο από ό,τι η συμβατική φόρτιση, ενώ το Quick Charge 2.0 είναι 75% πιο γρήγορο. Το Quick Charge 3.0 έρχεται δύο φορές γρηγορότερο από το Quick Charge 1.0 και βελτιωμένο κατά 38% από το Quick Charge 2.0. Έτσι, η τρίτη έκδοση του Quick Charge της Qualcomm μπορεί να φορτίσει το smartphone μας από 0% έως 80% σε μόλις 35 λεπτά!

Εκτός από την επίτευξη αυτής της φοβερής ταχύτητας φόρτισης, αυτή είναι η πρώτη φορά που η Qualcomm χρησιμοποιεί την τεχνολογία INOV (Intelligent Negotiation for Optimum Voltage) στις γρήγορες διαδικασίες φόρτισης. Αυτός ο νέος αλγόριθμος μπορεί να βοηθήσει τις συσκευές να αναγνωρίσουν πόσο τάση θα πρέπει να ζητήσουν. Επιπλέον, υποστηρίζει ένα ευρύτερο φάσμα επιλογών τάσης. Το Quick Charge 2.0 επέτρεπε μόνο 5V, 9V, 10V και 20 V. Με το Quick Charge 3.0, η συσκευή μπορεί να επιλέξει μέχρι και 200mV, οτιδήποτε μεταξύ 3.6V και 20V. Και ναι, υποστηρίζει φυσικά USB Type-C.

Η Qualcomm ανακοίνωσε πως το Quick Charge 3.0 θα γίνει διαθέσιμο με τους νέους επεξεργαστές της, που περιλαμβάνουν τον Snapdragon 820, 620, 618 και 430. Τώρα που ξέρουμε ότι μπορούμε να φορτίζουμε το κινητό μας ταχύτερα, θα πρέπει να βρούμε και έναν τρόπο να το φορτίζουμε λιγότερο συχνά.

Πηγή | Via

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μήπως μπορεί κάποιος να μας πει αν θα υποστηρίζει και σε ασύρματη φόρτιση κάτι τέτοιο? σε qi ας πούμε…

    • Είναι διαφορετικός ο τρόπος φόρτισης, αλλά από ότι φαίνεται και στην ασύρματη φόρτιση θα δούμε αντίστοιχες τεχνολογίες για μικρότερους χρόνους.Ήδη η Samsung έχει ρίξει τους χρόνους στις τελευταίες της συσκευές.

  2. Βασικα ειμαι αρνητικος σε ολα αυτα γιατι καταστρεφουν την ιδια την μπαταρια, απο την αλλη σε πολλες περιπτωσεις η γρήγορη φόρτιση σωζει τη ζωη σου! Οποτε ναι χαιρομαι που τελικα υπαρχει !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.