Το αν μια συσκευή θα αναβαθμιστεί στην επόμενη έκδοση του Android είναι καθαρά θέμα των κατασκευαστών στις περισσότερες των περιπτώσεων. Στο θέμα του Android 7.0 Nougat όμως η αναβάθμιση ίσως να είναι περισσότερο στο χέρι της Google και της Qualcomm.

Android 7.0 Nougat

Σήμερα μαθαίνουμε πως το Xperia Z3 και το Xperia Z3 Compact ίσως να μην αναβαθμιστεί σε Android 7.0, λόγω της χρήσης του Snapdragon 801. Αυτό σημαίνει πως πιθανότατα οι συσκευές με Snapdragon 800/801 δεν θα αναβαθμιστούν.

Από ότι φαίνεται η Qualcomm δεν θα βγάλει καινούριους drivers για την GPU για τον Snapdragon 800 και 801, οπότε το HTC One M8 και άλλες συσκευές με τα εν λόγω chipsets δεν θα πάρουν Android 7.0 επίσημα. Το πρόβλημα της Qualcomm φαίνεται να είναι Vulkan API του Android 7.0, που δεν είναι συμβατό με τον Snapdragon 800 και 801.

Για αυτό το μεγάλο φάουλ, για πρώτη φορά δεν φταίνε οι κατασκευαστές, αλλά η Google και η Qualcomm που δεν βρίσκουν λύση για το θέμα. Άλλωστε οι συσκευές με τα εν λόγω chipsets δεν είναι οι μόνες που δεν υποστηρίζουν το Vulkan API. Μπορεί τα HTC One M8, Nexus 5, Galaxy S5, Xperia Z3 και LG G3 να έχουν περάσει τα 2 χρόνια από την κυκλοφορία τους, όμως θα μας άρεσε να δούμε την νέα έκδοση του Android να έρχεται και σε αυτές.

Με την MediaTek να ανεβαίνει γρήγορα λόγω των Κινέζων κατασκευαστών, η στρατηγική της Qualcomm ίσως της προκαλέσει προβλήματα σύντομα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.