Η Qualcomm ξεκίνησε την αποστολή των προσκλήσεων για την ανακοίνωση του Snapdragon 660 και σύμφωνα με το όνομά του και την μέχρι τώρα φημολογία, απευθύνεται στις συσκευές μεσαίας κατηγορίας. Ο Snapdragon 660 έρχεται για να αντικαταστήσει τον Snapdragon 652, που είδαμε στο Xiaomi Redmi Note 3 Pro, προσφέροντας δυνατές επιδόσεις.

Θα αποτελείται από οκταπύρηνο επεξεργαστή, με Kryo 280 πυρήνες. Αυτούς τους πυρήνες τους βλέπουμε και στον Snapdragon 835,  όμως ο Snapdragon 660 θα είναι κατασκευασμένος στα 14nm και όχι στα 10nm, που είδαμε στον 835. Όμως o Kirin 960 και το Apple A10 παραμένουν στα 16nm.

Η GPU της συσκευής είναι μια Adreno 512 και δεν γνωρίζουμε ακόμα που στέκεται δίπλα στις άλλες υλοποιήσεις της Qualcomm. Το σίγουρο είναι πως θα είναι πιο αδύναμη από την Adreno 540, το θέμα είναι όμως πόσο.

Αυτές τις απορρίες έρχεται να μας λύσει η ανακοίνωση του νέου chipset, στις 9 Μαΐου. Ίσως δούμε και τις πρώτες συσκευές με το εν λόγω chip να κάνουν την εμφάνισή τους στην σκηνή, με πιθανούς υποψήφιους το Nokia 7 και 8, το Xperia X Ultra και το νέο Xiaomi Mi Max.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.