Το Android Stagefright vulnerability ήταν μια σοβαρή τρύπα ασφαλείας στα Android κινητά, αφήνοντας τους χρήστες εκτεθειμένους σε επιθέσεις. Η Qualcomm φαίνεται να θέλει να αυξήσει την ασφάλεια στις συσκευές που θα έχουν τα chipset της και έτσι από τον Snapdragon  820 θα έχει διαθέσιμο ένα νέο χαρακτηριστικό, με το όνομα Smart Protect.

smart-protect

Βασίζεται στην πλατφόρμα Zeroth της Qualcomm και το Smart Protect θα προσέχει για μη φυσιολογική λειτουργία εφαρμογών, σε πραγματικό χρόνο και με ελάχιστη χρήση μπαταρίας.

Η Qualcomm θα παρέχει και software για την προστασία των δεδομένων και της ιδιωτικότητας μας, αλλά και εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών θα μπορούν να κάνουν χρήση του Smart Protect, όπως το Avast, το AVG και το Lookout.

Το νέο Chipset και το Smart Protect θα κυκλοφορήσουν το 2016.

Δείτε το βίντεο παρακάτω με την εταιρία να εξηγεί τι ακριβώς κάνει το Smart Protect.

Πηγή

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλό είναι η προστασία μας αλλά καλύτερα θα είναι φέτος να είναι κορυφή ο 820 γιατί με τον 810 φέτος έπεσε πολύ κλάμα.
    Ακόμη και αν δεν το δέχονται πολλοί στο συγκριτικό μεταξύ των Note 5,g4 και του one plus two το one τερμάτισε τελευταίο που έχει και μικρότερη ανάλυση.
    Για να δούμε φέτος, γιατί η Qualcomm είναι η μόνη που δίνει drivers στην κοινότητα και θα είναι κρίμα από μια τόση καλή πορεία να χαθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ