Η δικαστική διαμάχη της Qualcomm με την Apple δεν έχει τέλος! H Qualcomm ισχυρίζεται πως η Apple χρησιμοποιεί τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί από εκείνη χωρίς να έχει πληρώσει.

Η μήνυση κατατέθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου στο δικαστήριο πνευματικής ιδιοκτησίας του Πεκίνου. Γίνεται λόγος για παραβίαση τριών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της. Με λίγα λόγια η εταιρεία που κατασκευάζει chipsets θέλει να απαγορευτεί η παραγωγή και η κυκλοφορία των iPhones στην Κίνα.

Στην περίπτωση που κάτι τέτοιο επιτευχθεί θα πρόκειται για τεράστιο πλήγμα για την εταιρεία του Cupertino που κατασκευάζει μεγάλο μέρος των συσκευών της στην Κίνα. Οι δύο κολοσσοί βρίσκονται επί μήνες σε δικαστική διαμάχη με την Apple να κάνει την αρχή.

Η Qualcomm κατηγορήθηκε πως εκμεταλλεύεται το γεγονός πως είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής chipsets για να ζητά περισσότερα χρήματα. Η Apple κατέθεσε αγωγή αξιώνοντας 1 δις δολάρια για άσκηση πρακτικών μονοπωλίου. Δεν ξέρουμε τι θα αποφανθεί το δικαστήριο όμως η υπόθεση έχει πολύ δρόμο ακόμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.