Έχουμε ακούσει πολλές φήμες σχετικά με την τεχνολογία δακτυλικών αποτυπωμάτων πάνω στην οθόνη των smartphone, αλλά τώρα η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα ότι έχει αρχίσει να παράγει τα πρώτα δείγματα. Ο υπερηχητικός σαρωτής μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια smartphone – οθόνη OLED, μεταλλικό ή γυάλινο πλαίσιο. Συσκευές με τέτοιο αισθητήρα θα φτάσουν στις αρχές του 2018 και θα είναι συμβατές με όλα τα τσιπ Snapdragon, καθώς και ορισμένες άλλες πλατφόρμες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι λύσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων επόμενης γενιάς βασίζονται σε ενσωματωμένο υπερηχητικό αισθητήρα. Θα εντοπίζει επίσης καρδιακό παλμό και ροή αίματος και θα προσφέρει “βελτιωμένες εμπειρίες κινητής επαλήθευσης”.

Στα σύγχρονα smartphones και tablets, ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων μπορεί να σαρώσει μέχρι 400μm στρώματος από πάνω, ενώ η τεχνολογία της Qualcomm θα μπορεί να ανιχνεύει πάνω από ένα OLED πάνελ που συγκεντρώνει μέχρι 1200μm, γυάλινο και μεταλλικό πλαίσιο πάχους έως 800 μm και κάλυμμα μπροστινού γυαλιού έως 650μm.

Σύμφωνα με ένα χρονικό πλαίσιο που δημοσιεύθηκε από την Qualcomm, οι κατασκευαστές θα πρέπει να πάρουν δείγματα του αισθητήρα γυαλιού και μετάλλου αυτό το μήνα. Οι πρώτες συσκευές θα έπρεπε να φτάσουν στα ράφια κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Η Qualcomm και η vivo συνεργάζονται για την επίδειξη της πρώτης συσκευής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.