Το Pwn2Own είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός hacking που ξεκίνησε το 2007 και το όνομα το πήρε από τον σκοπό για τον οποίο διεξάγεται. Σκοπός του διαγωνισμού, είναι να δείξει τις ευπάθειες που έχουν οι συσκευές. Όταν μια ομάδα, από αυτές που συμμετέχουν στον διαγωνισμό καταφέρουν να πάρουν ολοκληρωτικά τον έλεγχο μιας συσκευής, τότε κερδίζουν χρηματικά έπαθλα.

Οι ομάδες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό αυτό κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο πλήθος συσκευών. Όπως της Sony X800G smart TV,  του Amazon Eho Show 5, της Samsung Q60 smart TV, του Xiaomi Mi 9 smartphone και του Samsung Galaxy S10. Όλα αυτά την πρώτη ημέρα του διαγωνισμού.

 Την δεύτερη ημέρα, ξανά το Samsung Galaxy S10 έδωσε αρκετά χρηματικά έπαθλα. Αν και κάτι τέτοιο είναι καλό για τις ομάδες που συμμετέχουν, είναι ιδιαίτερα ντροπιαστικό για την Samsung, καθώς σηματοδοτεί την τρίτη χρονιά στη σειρά, που οι συσκευές της παραβιάζονται. Να σημειωθεί, ότι τα bugs που χρησιμοποιήθηκαν στον διαγωνισμό, γνωστοποιήθηκαν στους κατασκευαστές για να τα διορθώσουν εντός 90 ημερών.

Η αλήθεια είναι, όπως δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ο διαγωνισμός, ότι οι συσκευές στις οποίες βασιζόμαστε καθημερινά έχουν αρκετές ευπάθειες, ενώ παράλληλα δεν πρέπει να αμεληθεί η συνεισφορά των  white-hat hackers και των ερευνητών ασφαλείας στην αντιμετώπιση των ευπαθειών αυτών.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.