Η Design Team της Nokia δημιούργησε μία νέα γλώσσα σχεδιασμού για UI που ονομάζεται Pure UI και θα χρησιμοποιηθεί στα τηλέφωνα με την επωνυμία της εταιρείας, και άλλα προϊόντα με την υπογραφή της.

Το design προορίζεται να είναι συνεπές, ευέλικτο και ανθεκτικό στον χρόνο, και έχει καθαρή και μινιμαλιστική εμφάνιση – ακολουθεί δηλαδή την κύρια τάση σχεδιασμού αυτήν τη στιγμή.

Ένα σημαντικό στοιχείο στη γλώσσα σχεδιασμού της Nokia είναι η γραμματοσειρά Nokia Pure που χρησιμοποιείται σε όλο το UI. Από εκεί και πέρα έχουμε νέα εικονίδια βασισμένα σε γραμμές το πάχος των οποίων μεταβάλλεται ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις δυνατότητες της οθόνης κάθε συσκευής.

Επίσης, το νέο UI έχει ομαλά animation που χρησιμοποιούνται σε στοιχεία όταν αυτά πρέπει να τραβήξουν την προσοχή του χρήστη. Επιπλέον, η ομάδα της Nokia έχει ετοιμάσει τυποποιημένα στοιχεία που οι σχεδιαστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν γρήγορα πολλαπλών μορφών σελίδες.

Εννοείται ότι η Nokia έβαλε στο Pure UI υποστήριξη για dark mode με τα εικονίδια και όλα τα στοιχεία να προσαρμόζονται αναλόγως. Το νέο UI έχει σχεδιαστεί να προσαρμόζεται και να λειτουργεί σε οθόνες με πολύ μικρό μέγεθος ή τεράστιες διαστάσεις σε μέγεθος τοίχου.

Η εταιρεία θα ξεκινήσει σταδιακά τη μετάβαση στο νέο UI από τη stock Android εμφάνιση που χρησιμοποιούσαν έως τώρα οι συσκευές της. Αρχικά θα το δούμε πρώτα στα τηλέφωνα με την επωνυμία της και αργότερα σε άλλες συσκευές και προϊόντα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.