rsz_292649

Κυρίες, κύριοι και παιδιά καλωσορίσατε στην αποψινή μας παράσταση.  Καθίστε στις θέσεις σας, το κουκλοθέατρο αρχίζει σε λίγα λεπτά.

rsz_puppeteer-14bfeba

Μάλιστα, το Puppeteer είναι ένα κουκλοθέατρο, πιο συγκεκριμένα ένα interactive κουκλοθέατρο.

Ολόκληρη η ιστορία του παιχνιδιού διαδραματίζεται πάνω στη σκηνή ενός θεάτρου. Οι κουρτίνες ανοίγουν, τα φώτα χαμηλώνουν και ο κόσμος χειροκροτεί υποδεχόμενος τους πρωταγωνιστές πάνω στη σκηνή.

Το Puppeteer, όσο ασυνήθιστο και αν σας φαίνεται, πρόκειται για ένα πανέμορφο θεατρικό έργο με κούκλες, το οποίο λαμβάνει μέρος στη σκηνή που έφτιαξε η SCE Studios Japan και στην οποία πραγματικά θα δούμε να εναλλάσσονται αμέτρητα σκηνικά και να παρελαύνουν κάθε λογής χαρακτήρες, από ‘’νταήδες’’ πειρατές, μέχρι απομιμήσεις του λαγού από τη χώρα των θαυμάτων. Οι χαρακτήρες εξελίσσονται στις δύο διαστάσεις σε ένα όμορφο τρισδιάστατο περιβάλλον.

Αν όλα αυτά σας φαίνονται τρελά μέχρι στιγμής, μάλλον ακόμα δεν έχετε δει τίποτα. Το  Puppeteer πρόκειται για μία πολύ ιδιόμορφη μορφή παιχνιδιού, το οποίο καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα ηλικιών από τους πιο μικρούς μέχρι τους πιο μεγάλους και απευθύνεται στη κάθε κατηγορία  για διαφορετικούς λόγους.

Τα παιδιά θα ευχαριστηθούν το Puppeteer για το πανέμορφο εικαστικό, την αφελή ιστορία του και τους τρελούς χαρακτήρες του. Οι ενήλικοι θα ξαφνιαστούν ευχάριστα με τους εξαιρετικά ξεχωριστούς διαλόγους, οι οποίοι σχολιάζουν και καυτηριάζουν διάφορα πολύ γνωστά παραμύθια, καθώς και τα διάφορα πρότυπα, τα οποία αναπαράγουν τα μέσα στην κοινωνία μας.

Ιστορία

rsz_puppeteer1

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ένα μικρό παιδί ο Kutaro, τον οποίο απαγάγει ο Βασιλιάς Αρκούδος του Φεγγαριού τον μετατρέπει σε κούκλα και τον αποκεφαλίζει.

Ο Βασιλιάς θέλει να μετατρέψει όλα τα παιδιά σε δούλους-κούκλες. Ο Kutaro θα θελήσει να πάρει το κεφάλι του πίσω, ενώ στη συνέχεια και με την προτροπή από τρίτους θα ξεκινήσει τον αγώνα του εναντίων του ίδιου του Βασιλιά.

Βέβαια ο Kutaro από τη μία, ως αφελής θα πέσει σε διάφορες παγίδες, από την άλλη θα γνωρίσει διάφορους χαρακτήρες, κάποιους τρελούς και κάποιους ακόμα πιο αποτρελαμένους , οι οποίοι θα τον βοηθήσουν και μάλιστα πολλές φορές σε πολύ κρίσιμα σημεία.

Δύο επίσης πρωταγωνιστικοί ρόλοι στο παιχνίδι είναι αυτοί της μικρής νεράιδας και του αφηγητή. Και οι δύο θα προσπαθήσουν να εξηγήσουν τα γεγονότα με το δικό τους ιδιόρρυθμο τρόπο, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που αυτοί οι δύο θα έρθουν σε μεγάλη αντιπαράθεση, δημιουργώντας απολαυστικότατους διαλόγους μεταξύ τους.

Gameplay

rsz_tcsh

Στο τομέα του Gameplay το Puppeteer τα πάει αρκετά καλά. Το παιχνίδι χρησιμοποιεί σωστά όλους τους μηχανισμούς ενός δισδιάστατου-platformer, ενώ εντάσσει και κάποιες έξυπνες λειτουργίες.

Κύριο συστατικό του παιχνιδιού είναι το μαγικό ψαλίδι μας, με το οποίο ο χαρακτήρας θα μπορεί να αντιμετωπίζει τους εχθρούς του, να μετακινείται μέσα στα σκηνικά, αλλά και να ξεπερνάει διάφορα εμπόδια.

Δεύτερο πολύ σημαντικό ρόλο θα έχουν μία γάτα και η νεράιδα, οι οποίοι θα μας ακολουθούν καθόλα τη διάρκεια του παιχνιδιού και τον ρόλο των οποίων θα μπορούμε, όποτε χρειάζεται, να τον αναλάβουμε με τον δεύτερο μοχλό. Όλη η ιστορία μπορεί να παιχτεί και με 2 παίχτες, κάνοντας τον τίτλο πολύ πιο απολαυστικό.

Κατά την εξέλιξη της μάχης πολύ συχνά τον ρόλο του gameplay θα αντικαταστήσουν κάποια quick time events, τα οποία γενικά είναι αρκετά εύκολα και δεν επιφέρουν πονοκεφάλους σε περίπτωση που κάνουμε κάποιο λάθος.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και στην αναζήτηση του χαρακτήρα για το πραγματικό του κεφάλι  , ο πρωταγωνιστής θα δοκιμάσει κάμποσα διαφορετικά υποκατάστατα κεφαλιού, από μπανάνες, μικρά σπίτια μέχρι πιστόλια και χάμπουργκερ, το καθένα από τα οποία θα του προσφέρει κάποιες ειδικές δυνατότητες για να ξεκλειδώσει μυστικές πύλες.

Γενικά υπάρχει μεγάλη συνοχή στο gameplay, το οποίο όμως παρουσιάζει και κάποια αρνητικά. Λόγω και της μεγάλης διάρκειας του τίτλου, ο οποίος με σχετικά μικρή ενασχόληση ξεπερνάει τις 11-12 ώρες, υπάρχουν κάποια σημεία στα οποία επαναλαμβάνεται και κουράζει.

Επίσης ένα σημείο, το οποίο στην αρχή μου είχε κινήσει το ενδιαφέρον ήταν τα πολύ όμορφα cutscenes, τα οποία όμως γύρω στη μέση του παιχνιδιού και λόγω της μεγάλης διάρκειάς τους κουράζουν. Ευτυχώς βέβαια υπάρχει πάντα η δυνατότητα του skip, οπότε όποιος ενδιαφέρεται να μπει κατευθείαν στη δράση μπορεί να τα προσπεράσει.

Το Puppeteer αποτελείται από 7 Acts, καθένα από τα οποία περιλαμβάνει 3 κουρτίνες. Με το άνοιγμα κάθε νέας  κουρτίνας θα συνεχίζεται η εξέλιξη του παιχνιδιού, ενώ τα σκηνικά, τα οποία θα εναλλάσσονται συνεχώς μεταξύ τους θα είναι πάρα πολλά.

Περιβάλλον-Γραφικά

rsz_puppet_2

Ο οπτικός τομέας του Puppeteer είναι ένα από τα πιο δυνατά σημεία του τίτλου.

Παρόλο που έχουμε να κάνουμε με ένα κουκλοθέατρο, τα σκηνικά που εναλλάσσονται κατά την εξέλιξη της ιστορίας είναι πανέμορφα, καλοφτιαγμένα και απίστευτα λεπτομερή.

Ο φωτισμός είναι μείζονος σημασίας και στο κάθε σκηνικό είναι ξεχωριστός, αναλόγως το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται ο χαρακτήρας.

Επίσης πολύ όμορφη είναι και η δουλειά που έχει γίνει στους χαρακτήρες. Κάθε χαρακτήρας είναι ξεχωριστός, ενώ μεγάλη λεπτομέρεια έχει γίνει στα τελικά bosses της κάθε πίστας, κάνοντας πολλές φορές να αναρωτιέσαι αν λόγω της γρήγορης εξέλιξης του παιχνιδιού θα προλάβει κάποιος να θαυμάσει όλη αυτή τη λεπτομέρεια.

Ηχος-Soundtrack

rsz_gaming_puppeteer_9

Απλά μαγευτικό. Το soundtrack του τίτλου ταιριάζει απόλυτα στην ιστορία του παιχνιδιού και επαναφέρει στο μυαλό μας όλη αυτή τη μαγεία, την οποία αισθανόμασταν όταν ήμασταν μικροί.

Τα κομμάτια είναι πολύ σωστά επιλεγμένα, το καθένα από τα οποία ταιριάζει απόλυτα στα αντίστοιχα σκηνικά, μέσα στα οποία εξελίσσεται το έργο.

Η μουσική σε συνδυασμό με τα ηχητικά εφέ είναι πολύ σωστά εναρμονισμένα παραδίδοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Συμπέρασμα

Αν συνυπολογίσουμε σε όλα αυτά παραπάνω και παρόλο που πρόκειται για ένα παιχνίδι, με το οποίο μπορείτε να ασχοληθείτε πάνω από 15 ώρες, ότι ο τίτλος διατίθεται σε μειωμένη τιμή, τότε η αγορά του τίλτου, ειδικά στου φαν αυτών των παιχνιδιών, γίνεται ακόμα πιο ελκυστική.

Το παιχνίδι, παρόλο που με μία πρώτη ματιά φαίνεται να στοχεύει μόνο σε νεαρές ηλικίες, οι οποίες θα το καταευχαρητηθούν, έχει πάρα πολλά στοιχεία και διαλόγους, τα οποία αφορούν καθαρά ένα πολύ πιο ώριμο κοινό.

Το Puppeteer συνδυάζει πολύ εύστοχα τη διασκέδαση ενός platformer με τη μαγεία των παραμυθιών, που όλοι γνωρίσαμε και μεγαλώσαμε δημιουργώντας ένα πολύ ξεχωριστό παιχνίδι, το οποίο δεν πρέπει να λείψει από τη συλλογή σας, ειδικά των φαν.

To Puppeteer είναι αποκλειστικός τίτλος του Ps3 και διατίθεται μέσω των καταστημάτων και του PSN.

Βαθμός:  8.5/10

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.