Θέμα ημερών είναι η έναρξη λειτουργίας του ψηφιακού φακέλου αυτοκινήτου ο οποίος θα περιλαμβάνει μια εφαρμογή στο κινητό μας τηλέφωνο με όλα τα απαραίτητα έγγραφα όπως το δίπλωμα, η ασφάλεια και το ΚΤΕΟ. Παράλληλα ενισχύονται σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, οι έλεγχοι για τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν ανασφάλιστα και χωρίς ΚΤΕΟ.

Στην εφαρμογή θα τηρούνται το δίπλωμα, η ασφάλεια του οχήματος και ο τεχνικός έλεγχος, ενώ θα αποστέλλονται ειδοποιήσεις για το πότε θα λήγει το ΚΤΕΟ και η ασφάλεια.

Αναφερόμενος στον Προσωπικό Αριθμό για τους πολίτες, ο κ. Παπαστεργίου έκανε λόγο για «μία μεγάλη μεταρρύθμιση σε επίπεδο πληροφορικής για την δημόσια διοίκηση», καθώς πλέον ο πολίτης θα είναι γνωστός με ένα αριθμό και να μην ταλαιπωρείται.

Winbank: Βάζει ημερήσια όρια στη μεταφορά – Η ανακοίνωση

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ναι, και να μας χακαρουν τα κινητά και να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλα μας τα δεδομένα μετά! Σαν πολλά πράγματα δεν βάζουμε στο κινητό μας πλέον?

  2. Το δελτίο ΚΤΕΟ και το ασφαλιστήριο του οχήματός σου δεν είναι προσωπικά δεδομένα. Αντιθέτως υποχρεούσαι να τα επιδεικνύεις εκτός από όργανο σε όποιον εμπλακεί μαζί σου σε ατύχημα. Αν δεν θες κράτα τα στο χαρτί αλλά δεν αλλάζει τίποτα. Σοβαρευτείτε επιτέλους γιατί έγινε μάστιγα η χαζομάρα!

  3. Πολυ σωστος φιλε μακαρι να σκεφτονταν ολοι ετσι αλλα δυστυχως ηχαζομαρα ειναι ολυμπιακο αθλημα στην ελλαδα

  4. Αυτή ολη η ιστορία θα έπρεπε να είχε ήδη τελειώσει εδώ και μία δεκαετία, απλά όλες οι κυβερνήσεις έτρωγαν τα χρήματα που προορίζονταν για την αναβάθμιση του συστήματος και τώρα τρέχατε ποδαράκια μου.Η μαλακία στην Ελλάδα αποτελεί εθνικό σπορ!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.