Το Google Wallet έχει μετατραπεί σε ένα από τα καλύτερα ψηφιακά πορτοφόλια και φαίνεται ότι σύντομα θα υποστηρίζει την προσθήκη διαβατηρίου. Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα που ξεκάθαρα θα αντιμετωπίσουμε και εμείς στην Ελλάδα, τα ηλεκτρονικά αντίγραφα δεν καταργούν τα φυσικά έγγραφα.

Σε αντίθεση με το Gov.gr Wallet, στο οποίο τα περισσότερα ψηφιακά έγγραφα έχουν αντίστοιχη ισχύ με τα φυσικά, αυτό δεν ισχύει, και δεν μπορεί να ισχύσει, στο Google Wallet. Αυτό είναι απόλυτα λογικό, καθώς πρόκειται για επίσημα έγγραφα ταυτοποίησης και όχι για εισιτήρια συναυλίας.

Θα μου πεις, ποια τότε η χρησιμότητα του ηλεκτρονικού διαβατηρίου. Στη χειρότερη τον περιπτώσεων δεν χρειάζεται να ψάχνεις το φυσικό έγγραφο σε περίπτωση που χρειαστείς τον αριθμό για κάποια αίτηση. Στην τελική, ποτέ δεν ξέρεις, παίζει κανένας υπάλληλος αεροδρομίου να είναι ικανοποιημένος και και με ψηφιακό διαβατήριο στο πορτοφόλι της Google.

Όπως και να έχει, στην έκδοση v24.18.633340707 του Google Wallet και τη v24.20.13 beta των Play Services βρέθηκε το χαρακτηριστικό προσθήκης ηλεκτρονικού διαβατηρίου ως αποδεικτικό ταυτότητας. Το διαβατήριο αναφέρεται ως “Picard”, προς το παρόν, και το εικονίδιο μοιάζει με διαβατήριο, ενώ υπάρχει και το επίσημο αναγνωριστικό εικονίδιο των ηλεκτρονικών διαβατηρίων.

Κάνοντας τα μαγικά του, το Android Authority και το Assemble Debug κατάφεραν να εκτελέσουν τη διαδικασία προσθήκης διαβατηρίου στο Google Wallet, παρά το ότι ακόμη δεν είναι ενεργό το χαρακτηριστικό.

Google Wallet Διαβατήριο

Πέρα από τους διάφορους περιορισμούς που ισχύουν αυτήν τη στιγμή, στην πορεία της διαδικασίας αναφέρεται ξεκάθαρα ότι το ψηφιακό διαβατήριο δεν είναι επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης και δεν αντικαθιστά το φυσικό διαβατήριο. Επίσης, η εφαρμογή συμβουλεύει η χρήση να γίνεται με ενεργό το DND στο κινητό και απαιτεί ταυτοποίηση με κωδικό, PIN, αναγνώριση προσώπου, ή δαχτυλικό αποτύπωμα. Δεν έχουμε ιδέα πότε και σε ποιες χώρες θα είναι διαθέσιμο το χαρακτηριστικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.