Θα νόμιζες ότι το batterygate αποτελεί μια κακή ανάμνηση πλέον και ανήκει στο παρελθόν. Όμως η επιβράδυνση των iPhones για να αυξηθεί η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, δεν λέει να ξεχαστεί. Ένας Ευρωπαϊκός οργανισμός προστασίας των καταναλωτών, απαιτεί οι χρήστες του iPhone στην Ευρώπη να αποζημιωθούν για την εν λόγω συμπεριφορά της Apple.

Τα προβλήματα ξεκινούν πίσω στο 2016, όταν η Apple εισήγαγε δωρεάν αντικαταστάσεις μπαταριών για τα iPhone 6s, τα οποία ήρθαν αντιμέτωπα με περιστατικά τυχαίων απενεργοποιήσεων. Ένα χρόνο μετά, η Apple ενημέρωσε το iOS περιορίζοντας τις επιδόσεις, όταν ένα iPhone κινδύνευε να αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο, επειδή η μπαταρία του θα ήταν παλιά και δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει.

Αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα, οι χρήστες να κατηγορήσουν την Apple ότι σκοπίμως χρησιμοποιεί τα iOS updates για την επιβράδυνση παλαιότερων συσκευών προκειμένου να εξαναγκάσει τον κόσμο να μεταβεί σε νέα μοντέλα. Η εταιρεία παραδέχθηκε ότι το κάνει, αλλά μόνο για να εμποδίσει τις τυχαίες απενεργοποιήσεις.

Οι αναπόφευκτες αγωγές που ακολούθησαν, τακτοποιήθηκαν όταν η Apple προσέφερε εκπτώσεις στην αντικατάσταση των μπαταριών για τους χρήστες που επηρεάζονται και πιστωτικό για όποιους πλήρωσαν την πλήρη τιμή. Η εταιρεία, μάλιστα, προσέφερε στους χρήστες και επιλογή να απενεργοποιήσουν το feature.

Ωστόσο το Batterygate στην Ευρώπη δεν ξεχνιέται. Μια ομάδα από πέντε οργανισμούς προστασίας των καταναλωτών θέλει η Apple να πληρώσει ως και 60 ευρώ σε κάθε χρήστη του iPhone. Η ομάδα δραστηριοποιείται κάτω από την ονομασία Euroconsumers και απαρτίζεται από τις Belgian Test Achats, OCU (Ισπανία), Deco-Proteste (Πορτογαλια), AltroConsumo (Ιταλία) και Proteste (Βραζιλία). Η τελευταία, αν και δεν ανήκει στην Ευρώπη, συμμετέχει. Στις 2 Ιουλίου, σε επιστολή τους προς την Apple, της έδιναν διορία 15 ημερών να απαντήσει και απειλούσαν με νομικές ενέργειες εναντίον της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.