Ακόμη δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα 50MBps το σταθερό δίκτυο της χώρας μας ενώ το δίκτυο κινητής υποχωρεί υπό το βάρος των αυξημένων απαιτήσεων. Μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ της Ελλάδας και του υπόλοιπου κόσμου, καθώς η μετάβαση από την οπτική ίνα στο χαλκό πραγματοποιείται με ρυθμούς χελώνας.

Κατά μέσο όρο οι ταχύτητες στη σταθερή παραμένουν χαμηλές, ενώ τους τελευταίους μήνες του 2023, η κινητή χάνει θέσεις σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη όπως αναφέρει έρευνα της Ookla. Η Ελλάδα βρίσκεται πίσω από χώρες όπως Παλαιστίνη, Μογγολία, Κιργιστάν, Ουζμπεκιστάν.

Την ίδια στιγμή, τα δίκτυα κινητής δείχνουν να υποχωρούν υπό το βάρος των αυξημένων απαιτήσεων από την εκρηκτική άνοδο της κίνησης δεδομένων. Ήδη πολλές περιοχές καταγράφουν κακή ποιότητα ή και απώλεια σήματος, με το δίκτυο να γίνεται όλο και πιο αργό. Οι πάροχοι βρίσκονται σε μια κούρσα με τον χρόνο, για την αναβάθμιση των υποδομών τους και την μετάβαση στο 5G Stand Alone δίκτυο, το έχει εξαγγείλει ήδη η Cosmote, αλλά την ίδια στιγμή οι επιδόσεις του δικτύου υποβαθμίζονται, με την Ελλάδα να υποχωρεί κατά επτά θέσεις τον Νοέμβριο στην κατάταξη της Ookla για το δίκτυο κινητής.

Στη σταθερή το πιο γρήγορο δίκτυο το έχει η Αθήνα, ενώ στα δίκτυα κινητής η περιφέρεια Αιγαίου! Πιο αναλυτικά στοιχεία στον σύνδεσμο της πηγής.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μήπως στην αρχή του άρθρου θέλετε να γράψετε “καθώς η μετάβαση απο τον χαλκό στην οπτική ίνα…” αντί του αντιστρόφου που είναι γραμένο τώρα?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.