Skip to content

Πρόστιμο στην Google ύψους 2,4 δισ. ευρώ για την παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας

Δημήτρης Σερβέτης
Δημήτρης Σερβέτης
Κοινοποίηση:
Πρόστιμο στην Google ύψους 2,4 δισ. ευρώ για την παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας

Η Google δέχθηκε πρόστιμο ύψους 2,42 δισ. ευρώ για την παραβίαση των αποτελεσμάτων στην υπηρεσία Google Shopping στην Ευρώπη. Η απόφαση έρχεται μετά από επτά χρόνια έρευνας, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Google κακοποίησε την κυρίαρχη θέση της στην αγορά και τους σταθερούς αλγόριθμους αναζήτησης.

Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, η Google πρέπει να αλλάξει τον αλγόριθμό της και να μεταχειριστεί τις ανταγωνιστικές αγορές με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζει τη δική της.

Η Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ, Margrethe Vestager επαίνεσε την Google για τα καινοτόμα προϊόντα, αλλά επεσήμανε ότι επίσης κακοποίησε την κυριαρχία της στην αγορά.

Η απόφαση μπορεί να αμφισβητηθεί, οπότε ίσως να μην έχουμε δει το τέλος αυτής ακόμα. Η Google κατηγορείται προς το παρών για δύο ακόμη περιπτώσεις – το AdSense και τις σχέσεις της με τους κατασκευαστές τηλεφώνων Android.

Πηγή: Europe

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Δημήτρης Σερβέτης

Δημήτρης Σερβέτης

Hello Techmaniacs... Δημήτρης εδώ, ο Junior!!! Από μικρή ηλικία, θυμάμαι τον εαυτό μου να έχει μια ξεχωριστή άνεση με τις ηλεκτρονικές συσκευές. Τώρα είμαι 20 ετών και κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα σπουδάζοντας Computer Engineering! Διάβασμα, διαγωνίσματα και εξετάσεις, έχουν περιορίσει τον ελεύθερο μου χρόνο, όταν όμως κάνεις αυτό που αγαπάς, και πόσο μάλλον όταν το σπουδάζεις, απολαμβάνεις κάθε στιγμή.

Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.