Προς το τέλος της Άνοιξης έρχεται ο προσωπικός αριθμός πολίτη όπως αναφέρει σε συνέντευξή του ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Πότε περιμένουμε αυτό το προσωπικό αριθμό;

Τελειώσαμε την ΑΠΔ, την Αρχή Προστασίας Δεδομένων. Αυτό ήταν το δύσκολο, προσωπικά δεδομένα σε μία εποχή που έπρεπε να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα. Εκκρεμεί η έκδοση ενός προεδρικού διατάγματος και ετοιμάζουμε το φάκελο. Δεν θέλω να μας πάρει παραπάνω από ένα-δύο μήνες. Βέβαια αυτό έχει να κάνει και με τη δυνατότητα που έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας να το εκδώσει. Πάντως θεωρώ ότι μέσα στην άνοιξη και μέχρι το τέλος της θα έχουμε τελειώσει με τον προσωπικό αριθμό γιατί κατά τα άλλα όλη η υπόλοιπη ροή έκδοσης είναι έτοιμη.

Vodafone: Υποβαθμίζει το περιεχόμενο της τηλεόρασης – Οι αλλαγές

Οι υπόλοιποι αριθμοί θα παραμείνουν;

Θα παραμείνουν αλλά θα αφορούν τα μητρώα του κάθε φορέα. Εμείς δεν χρειάζεται να θυμόμαστε τίποτα, μόνο με τον προσωπικό μας αριθμό. Για παράδειγμα αν αλλάξουμε αριθμό ταυτότητας να μην πάμε σε μία υπηρεσία και μας πουν ότι βλέπουν άλλο αριθμό ταυτότητας. Αυτό τελειώνει. Πλέον τα συστήματα διασυνδέονται και έχουμε την πιο επικαιροποιημένη πληροφορία. Ο προσωπικός αριθμός πολίτη θα είναι το ΑΦΜ μας συν τρία ψηφία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.