Θέμα χρόνου αφήνουν να εννοηθεί ότι είναι από την κυβέρνηση η έκδοση του προσωπικού αριθμού πολίτη, της μεγάλης καινοτομίας όπως το προωθούν που θα βάλει τέλος στην γραφειοκρατία.  Ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης σε πρόσφατη συνέντευξή του αναφέρει:

Η εισαγωγή του Προσωπικού Αριθμού αποτελεί μια κομβική μεταρρύθμιση με την οποία τερματίζουμε πολλά από τα προβλήματα και τα παράδοξα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες κατά την ταυτοποίηση τους από τις δημόσιες υπηρεσίες λόγω των πολλαπλών εγγραφών και των λαθών που υπάρχουν στα δημόσια μητρώα. Πλέον οι πολίτες θα χρειάζεται να θυμούνται μόνο αυτόν τον αριθμό αντί του ΑΦΜ, του ΑΜΚΑ, του αριθμού της ταυτότητάς τους.

Ο σχεδιασμός και η πορεία για την εφαρμογή του Προσωπικού Αριθμού είναι ιδιαίτερα απαιτητικές διαδικασίες καθώς πρέπει να υπάρχει απόλυτος σεβασμός των προσωπικών δεδομένων των πολιτών και να δημιουργηθεί το απαραίτητο νομικό πλαίσιο. Πλέον το μόνο που εκκρεμεί είναι η έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος και ορισμένες τεχνικές δοκιμές ώστε να είμαστε καταλλήλως προετοιμασμένοι και σίγουροι πριν τη διάθεσή του στους πολίτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.