Αν νομίζετε ότι επειδή βλέπετε ένα λουκέτο στον browser ότι η σελίδα που επισκέπτεστε είναι ασφαλής, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε. Μια νέα έρευνα δείχνει ότι ένας όλο και αυξανόμενος αριθμός phising sites, χρησιμοποιούν Secure Sockets Layer ή SSL και επομένως το λουκέτο.

Σε αντίθεση με την κοινή αντίληψη, το λουκέτο, μαζί με το https:// δείχνουν απλά ότι το traffic με την ιστοσελίδα είναι κρυπτογραφημένο. Κάποτε το SSL χρησιμοποιούνταν από μερικές μόνο ιστοσελίδες, έγκυρες, ωστόσο τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα phising sites αρχίζουν να το χρησιμοποιούν. Έρευνα της PhishLabs, δείχνει ότι το 49% όλων των phising sites χρησιμοποιούν το λουκέτο το Q3 του 2018 και ότι το 80% των ερωτηθέντων σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση, πιστεύει ότι αυτό αποτελεί ένδειξη ότι η ιστοσελίδα είναι ασφαλής.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είναι ασφαλές από την άποψη ότι δεν παρακολουθείτε η δραστηριότητα απο τρίτους που είναι μεταξύ του χρήστη και της ιστοσελίδας (πάροχο, χάκερς κτλ.). Η γραμμή είναι κρυπτοφημενη και κανένας δεν μπορεί να δει τι κάνει ο χρήστης πέρα από τους χειριστές της ιστοσελίδας. Αν όμως η ίδια η ιστοσελίδα είναι κακόβουλη τοτε ο χρήστης έχει πέσει σε άλλο κίνδυνο και δεν έχει πια νόημα το γεγονός ότι η σελίδα είναι κρυπτοφημενη.

  2. Ξαναστελνω διορθωμένο:

    Είναι ασφαλές από την άποψη ότι δεν παρακολουθείτε η δραστηριότητα απο τρίτους που είναι μεταξύ του χρήστη και της ιστοσελίδας. Η γραμμή είναι κρυπτοφημενη και κανένας δεν μπορεί να δει τι κάνει ο χρήστης (δε μπορεί να δει ο πάροχος, χάκερς κ.τ.λ) πέρα από τους χειριστές της ιστοσελίδας. Αν όμως η ίδια η ιστοσελίδα είναι κακόβουλη τοτε ο χρήστης έχει πέσει σε άλλο κίνδυνο και δεν έχει πια νόημα το γεγονός ότι η σελίδα είναι κρυπτοφημενη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.