Έχοντας εντοπιστεί από την kaspersky στο τέλος του Οκτωβρίου τυ 2019 με μια νέα απειλή βρίσκεται αντιμέτωπο το Android που αποκαλείται Ginp και αποτελεί μια παραλλαγή του κώδικα του Anubis, ενός επικίνδυνου malware ικανού να υποκλέψει τραπεζικά στοιχεία και λογαριασμούς Paypal των θυμάτων. Από τις 5 Ιουνίου, 5 διαφορετικές εκδόσεις του malware έχουν εντοπιστεί.

Το εν λόγω malware υποδύεται δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Adobe flash player ή και ψεύτικες/φανταστικές όπως το Google Play Verificator. Εξαπλώνεται μέσω APK αρχείων που γίνονται διαθέσιμα στο web. Προσοχή στο τι εγκαθιστάς και από που. Μόλις εισέλθει στο smartphone, το Ginp θα αφαιρέσει το εικονίδιό του από το συρτάρι εφαρμογών.

Το Ginp μπορεί να αρχίσει την αποστολή μηνυμάτων, την πραγματοποίηση κλήσεων χωρίς τη γνώση σου και το λανσάρισμα επιβλαβών εντολών. Μπορεί επίσης να προβεί στην αναπαραγωγή παραθύρων γνωστών τραπεζών για την απόκτηση των εν λόγω στοιχείων, ενώ ζητά και τα στοιχεία πιστωτικών καρτών όταν προβαίνεις σε αγορές στο Google Play Store, ώστε να περάσει απαρατήρητο και να υποκλέψει τα προσωπικά δεδομένα ανυποψίαστων χρηστών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.