Οι ψηφιακές υπηρεσίες, πολλές φορές, μας λύνουν τα χέρια. Ωστόσο, ενέχουν ποικίλους κινδύνους ασφάλειας. Συχνά, κακόβουλοι παράγοντες προσπαθούν να υποκλέψουν τα στοιχεία μας, με διάφορους τρόπους. Μόλις λάβαμε μία προειδοποίηση από τη viva.com για προσπάθειες εξαπάτησης χρηστών του Viva Wallet.

Όπως αναφέρει το email, κακόβουλοι παράγοντες προσπαθούν μέσω email ή SMS να υποκλέψουν διάφορα ευαίσθητα στοιχεία. Ο τρόπος προσέγγισης τους έχει δύο μορφές, πρώτον ζητούν να ακολουθήσετε έναν σύνδεσμο για να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων, επειδή έχουν γίνει μη εξουσιοδοτημένες χρεώσεις στον λογαριασμό σας στο viva.com.

Δεύτερον, παρουσιάζονται ως λογιστές, υπάλληλοι, ή εκπρόσωποι φορολογικών αρχών, κρατικών φορέων και οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης, όπως η εφορία, το gov.gr, η ΔΕΗ, ο ΕΦΚΑ, ο ΟΑΕΔ, και άλλοι. Σε αυτήν την περίπτωση, αναφέρουν ότι το θέμα αφορά έγκριση παροχών, όπως Market Pass, Fuel Pass, επιστροφή φόρου, και άλλα.

Το πράγματα γίνεται ακόμα χειρότερο, γιατί οι επικοινωνίες αυτές μπορεί να φαίνεται ότι προέρχονται από το viva.com ή τους αναφερόμενους φορείς. Όμως, δεν είναι, διότι η viva.com δεν θα ζητούσε ποτέ από χρήστες του Viva Wallet στοιχεία όπως αυτά τραπεζικών λογαριασμών ή καρτών, όχι μέσω email, SMS, ή ανεξάρτητων συνδέσμων.

Η viva.com προτρέπει τους χρήστες του Viva Wallet να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να μην αποκαλύπτουν ποτέ τους κωδικούς τους ή οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με κάρτες, συμπεριλαμβανομένων των κωδικών μιας χρήσης OTP. Επιπλέον, αναφέρει ότι όποιος λάβει παρόμοια επικοινωνία, καλό θα ήταν να έρθει άμεσα σε επαφή με την ομάδα υποστήριξης.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.