Μια πρόσφατη έρευνα των 115 πιο δημοφιλών υπηρεσιών VPN υποστηρίζει ότι πολλές εταιρείες δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους έναντι των πελατών τους. Προκειμένου να χτίσουν μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες τους, υπόσχονται να μην παρακολουθούν τις δραστηριότητες των χρηστών μέσω logs ή άλλου είδους πληροφοριών. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει πάντοτε.

Η ιστοσελίδα thebestvpn.com μελέτησε πάνω από τα 100 πιο δημοφιλή VPNs. Τα 26 από αυτά, συνέλεγαν τρία ή περισσότερα σημαντικά log files τα οποία παραπέμπουν σε πληροφορίες ταυτοποίησης. Τα στοιχεία αυτά, περιελάμβαναν IP διευθύνσεις, τοποθεσίες, δεδομένα bandwidth και connection timestamps. Στόχος των VPN είναι η αυξημένη ασφάλεια που υπόσχονται και η ανωνυμία, με την αγορά να έχει γνωρίσει ραγδαία άνοδο το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ας πάρουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Το Pure VPN το οποίο υπόσχεται, όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του, να μην κρατά logs. Ωστόσο όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ήταν αυτά τα (ανύπαρκτα) κατά τους ισχυρισμούς της εταιρείας, logs, που οδήγησαν στη σύλληψή του 24χρονου Ryan Lin από το FBI. Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα, κάτι τέτοιο συνεχίζει να γίνεται, το Pure VPN δεν έχει σταματήσει να το κάνει. Αλλά και άλλες δημοφιλείς υπηρεσίες, όπως τα HideMyAss!, Hotspot Shield και VyprVPN συλλέγουν πολλά περισσότερα δεδομένα από ότι ισχυρίζονται. Προσοχή λοιπόν!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.