Οι μαύρες τρύπες είναι ίσως ότι πιο βίαιο υπάρχει στο σύμπαν. Αν είχαμε μια μαύρη τρύπα πολύ κοντά στην Γη είναι δεδομένο πως δεν θα ζούσαμε για να πούμε την ιστορία. Τι θα γινόταν όμως αν είχαμε μια μικροσκοπική μαύρη τρύπα στην Γη; Την απάντηση μας έδωσε το επιστημονικό κανάλι ActionLabShorts, που δημιούργησε μια προσομοίωση του τι θα συμβεί.

Τι είναι όμως μια μαύρη τρύπα; Σύμφωνα με την NASA, είναι μένα σημείο του σύμπαντος, που η βαρύτητα είναι τόσο ισχυρή που ούτε το φως δεν μπορεί να ξεφύγει. Τρομακτικό, έτσι;

Για την προσομοίωση χρησιμοποιήθηκε μια μαύρη τρύπα με μέγεθος μόλις 9 χιλιοστά, η οποία όμως έχει μάζα όσο ολόκληρη η Γη.

Στην προσομοίωση βλέπουμε την Γη να περιστρέφεται δίπλα στην μαύρη τρύπα και κομμάτια του πλανήτη να κυριολεκτικά να ξεκολλάνε και να πηγαίνουν προς την μαύρη τρύπα, δημιουργώντας μια γραμμή ύλης από την Γη προς την μαύρη τρύπα. Αυτό είναι η γνωστή μακαρονοποιηση, που συμβαίνει κοντά στις μαύρες τρύπες, αφού όσο η ύλη πλησιάζει την μαύρη τρύπα, τα κομμάτια παραμορφώνονται, καθώς η βαρύτητα στο πιο κοντινό μέρος με την μαύρη τρύπα έχουν τρομερά μεγαλύτερη βαρύτητα από αυτά στο πιο μακρινό σημείο. Το φαινόμενο αυτό μπορείτε να το δείτε και σαν σπαγγετοποίηση. Μάλιστα το όνομα δόθηκε από τον ανεπανάληπτο Stephen Hawking.

Ο αφηγητής τους βίντεο εξηγεί:

«Λόγω των παλιρροϊκών δυνάμεων, της ισχυρής βαρύτητας ακριβώς δίπλα στη μαύρη τρύπα, διαλύει τα πάντα».

«Και έτσι όλη η μάζα που βρίσκεται κοντά της, μόλις αρχίσεις να την ρίχνεις, τραβά τη μάζα από τη γη και πηγαίνει προς τη μαύρη τρύπα».

Στο βίντεο βλέπουμε κομμάτια τις επιφάνειας της Γης να σπάνε και να πηγαίνουν προς την μαύρη τρύπα. Η πλανήτης γίνεται κόκκινος και μαύρος, αφού η τριβή κάνει την ύλη να πυρακτώνεται.

Λόγω του μικρού μεγέθους της μαύρης τρύπας, μεγάλο μέρος της ύλης που τραβάει δεν μπαίνει ποτέ μέσα της, αλλά εκτοξεύεται στο διάστημα. Πρακτικά θα είχαμε μια μεγάλη πύρηνη έκρηξη της Γης.

Τρομακρικό βίντεο δείχνει τι θα γινόταν ην το φεγγάρι έπεφτε στην Γη

Όλα αυτά από μια μικρή μαύρη τρύπα μόλις 9 χιλιοστών. Στην περίπτωση που ήταν μεγαλύτερη, θα μπορούσε απλά να καταβροχθίσει το μεγαλύτερο μέρος της Γης, με την ύλη να χάνει την υπόστασή της. Όσο η μαύρη τρύπα καταπίνει ύλη, τόσο μεγαλώνει.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν χρειάζεται να πλησιάσει άλλη μαύρη τρύπα από το διάστημα, έχουμε τόσα δισεκατομμύρια θηλυκές μαύρες τρύπες που έχουν αναλάβει την διάλυση της ανθρωπότητας, αν δε προσθέσεις κι όποτε τους απανταχού γυνακωτους που έφτιαξε η μητριαρχία…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.