Σαββατοκύριακο Αυγούστου και ένας techmaniac, ενώ ετοίμαζε το επόμενο άρθρο για να ανέβει, του έρχεται ειδοποίηση ότι έχει βγει νέο BIOS για το laptop του, ένα HP 255 G6, το οποίο έλεγε βελτιώνει την συμβατότητα με την Windows 1803 έκδοση. Έτσι, αποφάσισε να προβεί στην αναβάθμιση του BIOS.

Για κακή μου τύχη όμως, μόλις ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση, ξεκίνησαν τα προβλήματα. Απίστευτο σύρσιμο του laptop, μια σελίδα έκανες 1 λεπτό να φορτώσει και γενικώς δεν μπορούσες να το χρησιμοποιήσεις καθόλου. Αφού έκανα κοντά στα 3 format, έβγαζα και έβαζα drivers και αφού γύρισα ακόμη και σε Windows 8.1 από Windows 10 σε μια ύστατη προσπάθεια να βρω τι συμβαίνει, τελικά η λύση ήρθε με μια απλή αναζήτηση στο Google.

Όπως θα διαβάσετε και στο σχετικό θέμα που υπάρχει στα forums της HP, το πρόβλημα οφείλεται στο F30 BIOS που κυκλοφόρησε η HP. Το πρόβλημα αντιμετωπίζουν πολλοί χρήστες και λύνεται με μια απλή εντολή. Αν ανατρέξεις στη παράγραφο 18 αυτού του έγγράφου της Microsoft , θα διαβάσεις ότι το πρόβλημα προκύπτει από την επιδιόρθωση της ευπάθειας Spectre Variant 2 και με τα July security updates.  Αν και πρόκειται για μια προσωρινή λύση να τι πρέπει να κάνεις:

  • Στην αναζήτηση πληκτρολόγησε cmd και τρέξτο με δικαιώματα διαχειριστή.
  • Δώσε την εντολή reg add “HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management” /v FeatureSettingsOverride /t REG_DWORD /d 1 /f  και στη συνέχεια πίεσε enter.
  • Δώσε στη συνέχεια την εντολή reg add “HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management” /v FeatureSettingsOverrideMask /t REG_DWORD /d 3 /f
  • Κάνε επανεκκίνηση.

Σε εμάς το πρόβλημα λύθηκε με αυτόν τρόπο. Ελπίζουμε να συμβεί το ίδιο και με εσάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.