Η Google στην προσπάθεια της για ένα πιο ασφαλές διαδίκτυο, προσλαμβάνει μια ομάδα από hackers. Η ομάδα θα ασχολείται αποκλειστικά με την βελτίωση της ασφάλειας στο διαδίκτυο, προσφέροντας καλύτερη εμπειρία χρήσης.

cyber-security

Οι hackers θα ψάχνουν για «Zero Day exploits» και θα ενημερώνουν την Google, ώστε να μπορέσει να τα διορθώσει. Το να βρεθούν zero-day, απαιτείται βαθιά γνώση σε θέματα ασφαλείας, αλλά και προγραμματισμού.

Ο Chris Evans, από την ομάδα ασφαλείας της Google δήλωσε:

“Θα πρέπει να χρησιμοποιούμε το Internet χωρίς φόβο για εγκληματικές ή κυβερνητικές επιθέσεις που στόχο έχουν τη μόλυνση του υπολογιστή, την παρακολούθηση των συνομιλιών ή την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε περισσότερα με το Project Zero για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Μόλις γίνει η αναφορά κάποιου bug (συνήθως όταν κυκλοφορήσει και το σχετικό patch), θα μπορείτε να παρακολουθήσετε συζητήσεις σχετικά με τη δράση του, αλλά και ιστορικό των επιθέσεων. Επίσης, δεσμευόμαστε ότι θα στέλνουμε άμεσα αναφορές στους δημιουργούς λογισμικού και θα συνεργαζόμαστε μαζί τους και την επίλυση του προβλήματος όσο το δυνατόν συντομότερα”

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.