Σκεφτήκατε ποτέ αν συμφέρει να βάλετε ηλιακούς συλλέκτες και θερμοσίφωνες στην ταράτσα του σπιτιού σας; Πόση εξοικονόμηση μπορεί να σας επιφέρει η εγκατάσταση τέτοιων συσκευών (οι οποίες δεν είναι και πολύ φθηνές) και σε πόσο  χρόνο θα βλέπετε τα οφέλη;

Για να απαντήσει σε όλα αυτά τα ερωτήματα, η Google δημιούργησε το Project Sunroof, μια βάση δεδομένων παρόμοια με το Google Maps, που υπολογίζει πόσο δυνατά χτυπάει ο ήλιος στην ταράτσα του σπιτιού σας.

projectsunroof

Το πρότζεκτ αυτό χρησιμοποιεί τους δορυφόρους της Google και υπολογίζει την ένταση των ηλιακών ακτίνων που “χτυπούν” τις οροφές των σπιτιών μιας πόλης, δίνοντας πληροφορίες για πόσα mείναι διαθέσιμα, τις ώρες που υπάρχει ηλιοφάνεια και πόσα χρήματα μπορείτε να εξοικονομήσετε εκμεταλλέυοντας αυτήν την καθαρή ενέργεια. Επίσης σας προτείνει εταιρίες και μαγαζιά που μπορούν να σας προμηθεύσουν και να σας εγκαταστήσουν ηλιακούς συλλέκτες.

Το Project Sunroof θα εφαρμοστεί αρχικά σε τρεις πόλεις των Η.Π.Α. δηλαδή στην Βοστόνη, στο San Francisco και στο Fresno και αν πάει καλά θα επεκταθεί σε άλλες πόλεις του κόσμου.

Δείτε παρακάτω το βίντεο που ετοίμασε η Google για το Project Sunroof και πείτε μας την γνώμη σας γι’αυτό:

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ