Η ομάδα του Tor Project ανακοίνωσε πρόσφατα ότι εργάζεται από κοινού με την Mozilla προκειμένου να ενσωματώσει το Tor στον δημοφιλή browser. Αυτό θα εξαλείψει τελείως την ανάγκη χρήσης του Tor Browser καθώς τα περισσότερα features θα ενσωματωθούν στο νέο super-private mode του Firefox.

Σκοπός του συγκεκριμένου project είναι να φέρουν ένα πραγματικά ασφαλές private mode στον Firefox, που θα αντικαταστήσει πλήρως την ανάγκη του Tor browser να υπάρχει. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές τεχνικές δυσκολίες. Οι developers του Tor είχαν αναφέρει ότι χρειάζεται αρκετός χρόνος να κάνουν rebase τα Tor Browser patches στις νέες εκδόσεις του Firefox, για αυτό η Mozilla είχε ξεκινήσει να τα ενσωματώνει από μόνη της μέσω του “Tor Uplift Project.”

Το “super-private mode” μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εκατομμύρια χρήστες, για αυτό θα πρέπει να διασφαλίσει ότι όλα λειτουργούν όπως θα έπρεπε. Επιπλέον, οι Tor Project developers τονίζουν ότι το Project Fusion έχει την υποστήριξη των CEO και CTO της Mozilla, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη περίπτωση να υλοποιηθεί.

Οι λόγοι για τους οποίους η Mozilla, θέλει να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση είναι γιατί με αυτό, θα προσφέρει ένα πραγματικά ασφαλές ιδιωτικό mode κάτι που οι περισσότεροι ανταγωνιστές μέχρι στιγμής δεν έχουν. Μάλιστα, θα αυξήσει τη διαφορά από τον Chrome, ο οποίος αναπτύσσεται από την Google και έχει επενδύσει τόσα πολλά στο user tracking για την παροχή στοχευμένων διαφημίσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.