Στο φετινό Google I/O 2015, η Google μαζί με το Android M ανακοίνωσε και το Project Brillo, το νέο λειτουργικό σύστημα και η πλατφόρμα της εταιρείας για το Internet of Things (IOT). Το Brillo είναι μια νέα λύση βασισμένη σε Android που είναι ικανή να τρέξει ακόμα και στο πιο βασικό hardware.

brillo-weave

Το Brillo θα τρέχει μέσα από μια κεντρική κονσόλα και θα υποστηρίζει Bluetooth και Wi-Fi για συνδεσιμότητα. Στην παρουσίαση δεν δόθηκαν πολλά στοιχεία για το πώς θα λειτουργεί, αν και Sundar Pichai ανέφερε ότι θα χρησιμοποιήσει μια κοινή γλώσσα για να επικοινωνεί με τις συσκευές, που θα ονομάζεται Weave. Το Weave είναι ένα νέο πρωτόκολλο που λειτουργεί όχι μόνο με το Brillo, αλλά είναι cross-platform και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με άλλα IOT λειτουργικά.

Brillo θα φτάσει στους developers κατά το 3ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αλλά δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πότε θα είναι απόλυτα έτοιμο. Όσο για το Weave, θα εμφανιστεί πλήρως κάποια στιγμή το 4ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Δείτε τις υπόλοιπες ανακοινώσεις από το Google I/O

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.