Η Google είναι σε πανικό πως θα μείνει πίσω στις εξελίξεις και θεωρεί πως πρέπει να βάλει παντού την τεχνητή νοημοσύνη, είτε το θέλουν οι χρήστες, είτε όχι. Αυτό δήλωσε στο LinkedIn o Scott Jenson, πρώην υπάλληλος της Google, για πάνω από 15 χρόνια, που παραιτήθηκε από την θέση του σαν Senior σχεδιαστής UX της εταιρίας.

Η Google χάνει την εμπιστοσύνη των διαφημιζόμενων, των μεγάλων εταιριών και φυσικά των δημιουργών περιεχομένου, όσο μέσα στον πανικό της προωθεί την τεχνητή νοημοσύνη σε όλα της τα προϊόντα. Μάλιστα, ο πανικός της εταιρίας φαίνεται από το γεγονός πως οι υλοποιήσεις της απέχουν πολύ από το να είναι έτοιμες για το κοινό. Ο Jenson δεν είναι ο μόνος από τους εργαζομένους της Google που κάνουν αντίστοιχα σχόλια, καθώς μετά την μετάβαση της εταιρίας στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, πολλοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να αποχωρήσουν. Όλα αυτά δείχνουν κάτι που υποψιαζόμασταν εδώ και καιρό. Η Google έχει χάσει τον δρόμο της και είναι έτοιμη να θυσιάσει τα πάντα στον βωμό του κέρδους, ακόμα και αν αυτό είναι σε βάρος του βασικού της προϊόντος, την αναζήτηση.

Ο Jenson έγραψε:

Μόλις έφυγα από την Google τον περασμένο μήνα. Τα “AI Projects” στα οποία δούλευα είχαν ελάχιστα κίνητρα και οδηγήθηκαν από αυτόν τον πανικό ότι όσο είχε “AI” μέσα, θα ήταν υπέροχο. Αυτή η μυωπία ΔΕΝ είναι κάτι που καθοδηγείται από την ανάγκη του χρήστη. Είναι ένας πέτρινος ψυχρός πανικός επειδή μένουν πίσω.

Το όραμα είναι ότι θα υπάρχει ένας βοηθός σαν τον Jarvis του Tony Stark  στο τηλέφωνό σας που θα σας κλειδώνει στο οικοσύστημά του τόσο δυνατά που δεν θα φύγετε ποτέ. Αυτό το όραμα είναι καθαρό ψέμα. Ο φόβος είναι ότι δεν έχουν την πολυτέλεια να αφήσουν κάποιον άλλο να φτάσει εκεί πρώτος.

Αυτό ακριβώς συνέβη πριν από 13 χρόνια με το Google+ (ήμουν εκεί και για εκείνο το φιάσκο). Αυτή ήταν μια παρόμοια αντίδραση αλλά στο Facebook.

BTW, η Apple δεν είναι διαφορετική. Προσπαθούν επίσης να δημιουργήσουν αυτό το κλείδωμα AI με το Siri. Όταν ο αυτοκράτορας, τελικά, δεν έχει ρούχα, θα τα πάρει κάποιος που μεγαλύτερες σκέψεις.

Δεν είμαι λάτρης, *υπάρχει* κάποια αξία σε αυτή τη νέα τεχνολογία. Απλώς δεν έχει καλά κίνητρα.

Edit: Λοιπόν, αυτό έσκασε. Για να είμαι πολύ σαφής, δεν ήμουν ανώτερος ηγέτης στην Google, τα έργα μου ήταν αρκετά περιορισμένα. Το σχόλιό μου προέρχεται περισσότερο από μια γενική απογοήτευση ολόκληρης της βιομηχανίας και είναι η προσέγγιση της τεχνητής νοημοσύνης

Google Photos: Δωρεάν για όλους και για πάντα τα απίστευτα αυτά εργαλεία

Σε αυτή την περίπτωση ο Jenson έχει απόλυτο δίκιο και αφού είμαστε μια ιστοσελίδα που αναγκαστικά πρέπει να παίζει με τους κανόνες της Google, βλέπουμε την εταιρία να κάνει αλλαγές που κάνουν τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Καλό θα ήταν αυτή η φρενίτιδα με την τεχνητή νοημοσύνη να μετριαστεί, καθώς, ούτε η τεχνολογία είναι έτοιμη για το κοινό, αλλά ούτε και το κοινό είναι έτοιμο για τις αλλαγές στην ζωή του και τα εργασιακά του δικαιώματα, που θα φέρει η τεχνητή νοημοσύνη. Και όχι, τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι απλά να φτιάχνουμε φωτογραφιούλες και βίντεο για την πλάκα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.