Skip to content

Προ των πυλών το νέο Android 17 σε μορφή beta – Τι θα περιλαμβάνει

Fotis Dimitrakopoulos
Fotis Dimitrakopoulos
Κοινοποίηση:
Android μπαταρία

Μετά την κυκλοφορία της νέας beta έκδοσης του Android 16, η Google ανέφερε ότι το Android 17 Beta θα ξεκινήσει σύντομα.

Σύμφωνα με τους προγραμματιστές, το Android 16 QPR3 Beta 2.1 είναι η τελική έκδοση σε αυτόν τον κύκλο και η Google στρέφει την προσοχή της στον «επόμενο κύκλο προγράμματος Beta που καλύπτει την έκδοση της πλατφόρμας Android 17 (26Q2)».

Αυτόματα για όσους έχουν το Android 16 Beta

Όσοι χρησιμοποιούν το 16 QPR3 Beta 2.1 και παραμένουν στο πρόγραμμα Android Beta θα «λάβουν αυτόματα το Android 17 Beta 1». Δεν θα μπορείτε να αποχωρήσετε χωρίς διαγραφή δεδομένων μέχρι το «τέλος του κύκλου Android 17 Beta τον Ιούνιο του 2026».

Η κυκλοφορία του Android 17 τον Ιούνιο δεν αποτελεί έκπληξη. Εάν δεν θέλετε να δοκιμάσετε το Android 17 Beta 1, πρέπει να αποχωρήσετε από το πρόγραμμα Android Beta και να «αγνοήσετε/μην εφαρμόσετε την ενημέρωση OTA για υποβάθμιση».

Android 17: Διέρρευσαν εικόνες που μας δίνουν μία γεύση από το τι έρχεται

Πώς λειτουργεί το Min mode

Η λειτουργία Min Mode, είναι μέρος του κώδικα για την Always On Display και με βάση την ανάλυση του κώδικα, βλέπουμε πως θα επιτρέπει σε εφαρμογές Android να εμφανίζουν το δικό τους γραφικό περιβάλλον, λίγο πιο μίνιμαλ, στην Always On Display. Η Google δεν έχει ακόμη παρουσιάσει επίσημα λεπτομερώς τη λειτουργία Min Mode, όμως με την έκδοση 2510 Android Canary, μπορούμε να πάρουμε μια γεύση από αυτή.

Η νέα λειτουργία δεν αντικαθιστά την Always On Display, αλλά προσφέρει μια νέα έκδοσή της. Εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την ίδια κατάσταση οθόνης εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας με το κανονικό AOD, πράγμα που σημαίνει ότι η φωτεινότητα, ο ρυθμός ανανέωσης και τα χρώματα είναι περιορισμένα. Όμως, αντί για ρολόι, ο χρήστης θα μπορεί να εμφανίζει μια εφαρμογή σε πλήρη οθόνη. Έτσι, σε επιλεγμένες εφαρμογές, όταν κλείνει η οθόνη, η εφαρμογή θα μεταφέρεται στη AOD.

Πηγή: 9to5google

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Fotis Dimitrakopoulos

Fotis Dimitrakopoulos

Από παιδί με μάγευε η επιστήμη και η τεχνολογία και για αυτό αποφάσισα να σπουδάσω ακριβώς αυτό. Τώρα αυτές οι γνώσεις μου με βοηθούν να μεταδώσω την πληροφορία σε περισσότερο κόσμο. Έχοντας εργαστεί σε αρκετά μέσα, μικρά και μεγάλα, φαίνεται πως βρήκα το σπίτι μου στο Techmaniacs

Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.