Η Apple κυκλοφόρησε το Music Classical για Android στο Google Play Store, προσφέροντας για πρώτη φορά την εφαρμογή σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή πέρα από τα iPhone. Όπως και το Apple Music για Android, το app μοιάζει σχεδιαστικά με την αντίστοιχη εφαρμογή για iOS. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Music Classical δεν είναι καν διαθέσιμο στα iPad ή τα Mac.

Το 2021, η Apple ανακοίνωσε ότι είχε αγοράσει την υπηρεσία streaming κλασικής μουσικής Primephonic και θα την ενέτασσε στο Apple Music μέσω μιας νέας εφαρμογής αφιερωμένης στο είδος. Η εταιρεία λάνσαρε το Music Classical τον Μάρτιο, προσφέροντας μια αυτόνομη εμπειρία για την ανακάλυψη και ακρόαση κλασικής μουσικής.

Η εφαρμογή Apple Music Classical προσφέρει στους συνδρομητές του Apple Music πρόσβαση σε περισσότερα από πέντε εκατομμύρια κομμάτια κλασικής μουσικής, συμπεριλαμβανομένων νέων κυκλοφοριών υψηλής ποιότητας, εκτός από εκατοντάδες επιμελημένες λίστες αναπαραγωγής, χιλιάδες αποκλειστικά άλμπουμ και άλλες λειτουργίες, όπως βιογραφικά συνθετών και αναφορές σε σημαντικά έργα.

Το app προσφέρει μια απλούστερη διεπαφή για την αλληλεπίδραση με την κλασική μουσική. Σε αντίθεση με την υπάρχουσα εφαρμογή Music, το Music Classical επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν αναζήτηση με βάση τον συνθέτη, το έργο, τον μαέστρο, και άλλα. Οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν λεπτομερείς πληροφορίες από σημειώσεις και περιγραφές του εκάστοτε εκδότη.

Η Apple παρήγγειλε ψηφιακά πορτρέτα υψηλής ανάλυσης διάσημων συνθετών, όπως οι Ludwig van Beethoven, Frédéric Chopin και Johann Sebastian Bach, για το Music Classical. Αυτά τα πορτρέτα δημιουργήθηκαν με τη χρήση χρωματικών παλετών και καλλιτεχνικών αναφορών από την αντίστοιχη κλασική περίοδο. Με την πάροδο του χρόνου θα προστεθούν στην εφαρμογή και άλλα μοναδικά έργα τέχνης.

Τέλος, η Apple συνεργάζεται με καλλιτέχνες και ιδρύματα κλασικής μουσικής για να προσφέρει αποκλειστικό περιεχόμενο και ηχογραφήσεις. Η εφαρμογή Apple Music Classical για Android είναι διαθέσιμη στο Google Play Store. Για να τη χρησιμοποιήσουν, οι χρήστες πρέπει να έχουν συνδρομή στο Apple Music ή στο Apple One.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.