Μήπως ανήκετε στην κατηγορία ανθρώπων που δεν ικανοποιούνται με τίποτα; Έχετε πάρει το τελευταίο iPhone αλλά πιστεύετε ότι θα μπορούσε να έχει παραπάνω αισθητήρες; Μια εταιρία στην CES σχεδίασε μια θήκη ειδικά για το iPhone 5/5S που στην ουσία προσθέτει μια δεύτερη επιφάνεια αφής στο πίσω μέρος της συσκευής. Η θήκη ονομάζεται Sensus και εκτός ότι η πίσω επιφάνεια είναι αφής μπορεί να μετρήσει και με πόση πίεση την πατάμε.

sensus case (1)

Κάτι αντίστοιχο είχαμε δει για το iPhone 4/4S από την Canopy (εταιρία κατασκευής της θήκης) αλλά σταμάτησε την ανάπτυξη της καθώς μετά από λίγο καιρό ανακοινώθηκε το iPhone 5. Ούτε αυτή η θήκη είναι κάποιο τελικό προϊόν αλλά δοκιμαστικό απλά για να το δει ο κόσμος στην CES. Παράλληλα υπάρχουν κάποιες εφαρμογές για να δούμε πως δουλεύει η θήκη .

Το Geometry Wars για παράδειγμα είναι ένα παιχνίδι που χρησιμοποιεί την επιφάνεια αφής σαν χειριστήρια του PS Vita. Ωστόσο οι περισσότερες εφαρμογές που βλέπουμε είναι περισσότερο tech demos. Υπάρχει μια ολοκληρωμένη εφαρμογή όπου μπορείς να μετρήσεις το βάρος ενός αντικειμένου με το iPhone σου. Η θήκη μπορεί να δίνει πολλές δυνατότητες στο iPhone αλλά είναι δύσκολο να βρεις εφαρμογές που θα τις εκμεταλλεύονται.

 

Προς το παρόν η εταιρία μιλάει με κάποιος δυνατούς τίτλους όπως το Evernote και το Tweetbot για κάποια ενσωμάτωση των δυνατοτήτων της θήκης αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο. Τέλος η θήκη συνδέεται με lightning θύρα στο iPhone και δίνει την δυνατότητα χρήσης της υποδοχής των ακουστικών. Η εταιρία σκοπεύει να λανσάρει την θήκη κοντά στα 100$ μέχρι το τέλος του χρόνου.

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.