Από το 2022, η SpaceX εργάζεται επιμελώς για την ανάπτυξη μιας υπηρεσίας δορυφορικής επικοινωνίας με smartphone, τη Starlink Direct to Cell, που πρόκειται να διαθέσει μέσα στο 2024. Συνεργαζόμενη με την T-Mobile και διάφορους διεθνείς φορείς, η εταιρεία προσπαθεί να φέρει αυτή την καινοτόμο υπηρεσία σε πελάτες σε όλο τον κόσμο. Πρόσφατα, η SpaceX πέτυχε ένα σημαντικό ορόσημο για την εξέλιξη αυτής της υπηρεσίας.

Στο X (πρώην Twitter), ο επίσημος λογαριασμός της εταιρείας του Elon Musk κοινοποίησε ένα βίντεο που παρουσιάζει έναν υπάλληλο της SpaceX να πραγματοποιεί μια βιντεοκλήση σε ένα μη τροποποιημένο smartphone που συνδέεται απευθείας με άλλο κινητό. Αυτό σηματοδότησε την πρώτη βιντεοκλήση που πραγματοποιήθηκε με τη χρήση της επερχόμενης υπηρεσίας, η οποία είναι πραγματικά αξιοσημείωτη.

Μόλις δύο μήνες πριν, η SpaceX είχε ενημερώσει με υπερηφάνεια την FCC ότι η υπηρεσία Starlink Direct to Cell πληρούσε ή και ξεπερνούσε τους στόχους των δοκιμών. Παρά το θολό αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής κλήσης, ήταν προφανές ότι η υπηρεσία λειτουργούσε επαρκώς υπό αυτές τις συνθήκες.

Με την έναρξη λειτουργίας της αργότερα φέτος, η υπηρεσία Direct to Cell θα υποστηρίζει αρχικά αποκλειστικά την αποστολή γραπτών μηνυμάτων. Οι δυνατότητες φωνής και δεδομένων αναμένεται να εισαχθούν το 2025, ενισχύοντας περαιτέρω τη λειτουργικότητα και το πεδίο εφαρμογής αυτής της πρωτοποριακής υπηρεσίας δορυφορικής επικοινωνίας με smartphone.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.