Στην εποχή του 2023, πολλοί οικιακοί χρήστες συνεχίζουν να είναι κλειδωμένοι στα ως 24Mbps που συχνά κάτι τέτοιο σημαίνει 12Mbps ή και χαμηλότερα. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε σύντομα τις επιλογές που έχεις διαθέσιμες για απεριόριστο internet χωρίς σταθερή γραμμή, όπως και χωρίς συμβόλαιο.

απεριόριστο internet χωρίς συμβόλαιο

Cosmote Home Speed Booster

Πριν όμως ας κάνουμε μια σύντομη αναφορά στο Cosmote Home Speed Booster για όσους έχουν ήδη σταθερή οικιακή γραμμή. Το κόστος 6.80 ευρώ το μήνα και αν δεν θέλεις να κόψεις το σταθερό σου είναι μια λύση που σου προτείνουμε. Αλλά θα πρέπει να γνωρίζεις ότι οι ταχύτητες είναι κλειδωμένες ως και +60Mbps στη κινητή μέχρι τα 200GB. Μετά από εκεί πέφτει στα 15Mbps + ότι σου δίνει η σταθερή. Επιπλέον έχουν αναφερθεί πολλά προβλήματα.

Starlink

Με την έκπτωση που έχει πάρει αυτή τη στιγμή ο εξοπλισμός αποτελεί μια από τις πιο τίμιες επιλογές. Συγκεκριμένα μπορείς να έχεις τον εξοπλισμό με μόλις 225 ευρώ και να είναι δικός σου για πάντα, ή να τον νοικιάσεις στα 15 ευρώ το μήνα αν δεν έχεις να δώσεις όλο το ποσό μπροστά, ενώ το πάγιο της υπηρεσίας είναι μόλις 40 ευρώ το μήνα. Εν ολίγοις με 55 ευρώ το μήνα αποσυνδέεσαι για πάντα από τον χαλκό και τις Ελληνικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών internet.

Αξιοποιώντας προγράμματα κινητής

Με την αξιοποίηση των προγραμμάτων κινητής που υπάρχουν μπορείς να έχεις στο σπίτι σου πραγματικά απεριόριστο internet χωρίς κάποιο σταθερό. Ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των δικτύων στην περιοχή σου, επέλεξε αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα. Συγκεκριμένα μπορείς να δεις τις ταχύτητες με το κινητό σου και ανάλογα να επιλέξεις την εταιρεία.

Cosmote Gigamax Unlimited

Πραγματικά απεριόριστα GB χωρίς φυσικά τώρα τις έξτρα SIM. Όπως γνωρίζουμε τις έχουν πλέον κόψει και αν είσαι από τους τυχερούς που έχουν ήδη βγάλει σου προτείνουμε να μην τις καταργήσεις. Προς το παρόν δεν έχουν κανένα απολύτως όριο ως προς την κατανάλωση δεδομένων.

 Vodafone Red Unlimited

Ακόμη ένα πρόγραμμα κινητής χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό στη ταχύτητα αλλά στις έξτρα SIM έχουν βάλει πλέον όριο 300GB. Το πρόγραμμα παίζει κάπου στα 33 ευρώ, ανάλογα βέβαια και την προσφορά που θα πετύχεις.

Cosmote Neo Unlimited χωρίς συμβόλαιο

Να και ένα πρόγραμμα χωρίς συμβόλαιο κινητής και χωρίς κανέναν περιορισμό στον όγκο δεδομένων. Συγκεκριμένα, με το κορυφαίο πακέτο που προσφέρει απεριόριστη ομιλία, 2000SMS και απεριόριστο internet μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για απεριόριστο internet στο σπίτι χωρίς σταθερή γραμμή και χωρίς να δεσμεύεσαι με κάποιο συμβόλαιο. Το Cosmote Neo είναι ψηφιακή καρτοκινητή όπως την αποκαλεί η Cosmote πληρώνεις το έχεις, δεν πληρώνεις δεν το έχεις.

Δεν αναφέρουμε καν κάτι προγράμματα κωμωδίες όπως το Vodafone Giga Unlimited Home που μετά τα 300GB πέφτει στα 15Mbps ή το Nova Mobile Internet Home 4G και 5G που οι ταχύτητες μετά τα 100GB πέφτουν στα 6Mbps στη πρώτη περίπτωση και μετά τα 200GB στη δεύτερη περίπτωση πέφτουν στα 12Mbps και διαφημίζεται κιόλας και ως 5G. 5G με 12Mbps μέγιστη θεωρητική μόνο στην Ελλάδα υπάρχει.

Εξοπλισμός

Στη περίπτωση των προγραμμάτων κινητής θα χρειαστείς και εξοπλισμό, δηλαδή ένα router και συγκεκριμένα μερικά που αξίζουν και έχουν περάσει από τα χέρια μας είναι τα εξής:

 • ZTE MF297D
 • ZTE MF286R
 • TP-LINK Archer MR600 v3
 • ZTE MC801A
 • TP-Link Deco X50 5G
 • MikroTik Chateau 5G R16
 • ZTE MC8020 5G

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Καλησπέρα. Θα ηθελα μια πρόταση για ίντερνετ σε χωριό χωρίς σταθερό τηλέφωνο. Ευχαριστώ πολύ.

 2. Αλήθεια τώρα ?? Η Inalan που είναι ?????….1 MGB UP -1 MGB DOWN ( η μόνη με αυτό το UP) και fiber μέσα στο σπίτι και full τηλεφωνία σε σταθερή και κινητή με 33,60 το μήνα…..οι άλλες εταιρείες ακόμα ψάχνουν !!!!
  Ψαχτείτε λίγο πρίν κάνετε άρθρα !!!

 3. Τι λέτε τώρα. Θέλετε να κάνουμε σύγκριση με Ρουμανία που μενω; Internet fiber 400mbps, με συνδρομητική tv στα 15€ .Καληνύχτα Ελλαδισταν…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.