Η Apple πραγματοποίησε το WWDC 2023 και λάνσαρε όλες τις νέες εκδόσεις των λειτουργικών της συστημάτων, καθώς και αρκετές νέες συσκευές. Όλα τα νέα hardware προϊόντα ήταν υπολογιστές πολλών μορφών, από laptop και desktop, μέχρι το spatial computer Vision Pro, ένα XR headset που τρέχει το πρώτο spatial OS στον κόσμο.

Όσο καινοτόμο και αν είναι αυτό το προϊόν, φαίνεται ότι η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία το εφοδίασε με ένα χαρακτηριστικό που χρησιμοποιούσε το Galaxy S8 της Samsung, και ακόμη παλαιότερα τηλέφωνα. Η Apple είπε ότι το headset πραγματοποιεί ταυτοποίηση με Optic ID ή απλά με αναγνωρίζει ίριδας.

Η αναγνώριση ίριδας δεν είναι κάτι νέο, ακόμα και σε φορητές συσκευές. Η τεχνολογία έκανε ντεμπούτο το 2015 με ένα τηλέφωνο της Fujitsu, ενώ την ίδια χρονιά την είδαμε σε Lumia 950 τηλέφωνα της Microsoft. Ωστόσο, τράβηξε περισσότερο τα βλέμματα το 2016 και τις επόμενες χρονιές, χάρη στην υιοθέτηση της από τη Samsung στα flagship smartphones Galaxy S7, S8, και S9.

Στα premium smartphones της νοτιοκορεάτικης εταιρείας, η αναγνώριση ίριδας χρησίμευε για την εκτέλεση όλων των λειτουργιών που μπορεί να πραγματοποιεί ο χρήστης με το Vision Pro της Apple. Μεταξύ άλλων, αυτή η μοναδική μέθοδος ασφάλειας χρησιμεύει για το ξεκλείδωμα της συσκευής, την αυτόματη συμπλήρωση κωδικών, την πραγματοποίηση πληρωμών, και άλλων.

Η Samsung εγκατέλειψε την τεχνολογία το 2019 με τα Galaxy S10 και στη θέση της άρχισε να χρησιμοποιεί in-display fingerprint scanner, για την ασφάλεια των συσκευών της. Από την άλλη, η Apple την επέλεξε για το Vision Pro και αυτό είναι απόλυτα λογικό. Πρόκειται για ένα XR headset και η αναγνώριση ίριδας είναι κάτι πιο βολικό από τη χρήση αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.