Πληρώνονται σήμερα τα PowerPass και πιο συγκεκριμένα εκείνων που έχουν εκκαθαριστεί οι δηλώσεις. Το άρθρο αυτό θα εξετάσει πολύ σύντομα, τα μεγαλύτερα ατοπήματα της πλατφόρμας στον υπολογισμό του ποσού της επιδότησης. Αρχικά να ξεκινήσουμε από το γεγονός, ότι οι υπεύθυνοι έδωσαν υπερβολική αισιοδοξία στον κόσμο και πολλοί πίστεψαν ότι θα μπορέσουν να πάρουν 600 ευρώ. Ωστόσο για να πάρεις τα 600 ευρώ, θα έπρεπε να έχεις πονέσει ήδη με χιλιάρικα ρήτρας αναπροσαρμογής.

Αφήνοντας ωστόσο αυτό το κομμάτι στην άκρη, θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά στα ουσιαστικά προβλήματα της πλατφόρμας, που κάνει τον κόσμο να χάνει αρκετά ποσά επιδότησης. Το πρώτο και βασικότερο, το σύστημα βλέπει έναντι προ Δεκεμβρίου. Δηλαδή λογαριασμούς έναντι που εκδόθηκαν πριν το Δεκέμβριο. Συγκεκριμένα:

 • σε κάποιους χρήστες η πλατφόρμα υπολογίζει έναντι και αφαιρεί ποσό από τη ρήτρα του εκκαθαριστικού (άρα και μειώνεται η επιδότηση)
 • Το δεύτερο μεγάλο ατόπημα της πλατφόρμας, είναι ότι υπολογίζει τις εκπτώσεις συνέπειας και ενέργειας που δίνουν οι πάροχοι. Αυτές, δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με τη ρήτρα, άρα τα τελικά επιστρεφόμενα ποσά μειώνονται ακόμη περισσότερο.
 • Στα επιστρεφόμενα ποσά δεν επιστρέφεται το ΦΠΑ που αναλογεί και τα οποία έχει πληρώσει ο καταναλωτής.
 • Η πλατφόρμα κοιτά ημερομηνία έκδοσης λογαριασμού και όχι περίοδο κατανάλωσης, ένα από τα ουσιαστικότερα προβλήματα που σκοτώνει τις επιδότήσεις
 • Ένας χρήστης που μετέβη σε σταθερό πρόγραμμα, από κυμαινόμενο, το σύστημα δεν του αναγνωρίζει τη ρήτρα που είχε το διάστημα μέχρι να μεταβεί στο σταθερό.
 • Σε κάποια άτομα με ΚΟΤ η πλατφόρμα τους πλατφόρμα τους θεωρεί σε σταθερό τιμολόγιο άσχετα με το ότι είναι στο Γ1

Η υπερβολική αισιοδοξία που γέννησαν στο κόσμο με το PowerPass, σε συνδυασμό με τα ουσιαστικά αυτά προβλήματα της πλατφόρμας δείχνει για ακόμη μια φορά την προχειρότητα της υλοποίησης. Είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν άμεσα ενστάσεις, να υπάρξει η σχετική πλατφόρμα που θα υποστηρίζει τις ενστάσεις, με προσωπικό κατάλληλα καταρτισμένο που να θέλει να ασχοληθεί και να φέρει εις πέρας τον ακριβή και δίκαιο υπολογισμό του επιστρεφόμενου ποσού. Αν και οι ελπίδες μας είναι μικρές.

Ευχαριστώ θερμά για τη βοήθεια στη σύνταξη του άρθρου τον χρήστη korakios 

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Στη δική μου περίπτωση συμβαίνει το εξής:

  Ποσό Ρήτρας Αναπροσαρμογής: 467,06 €

  Ποσό Έκπτωσης 1 (ταμείο ενεργειακής μετάβασης): 117,15 €

  Ποσό Έκπτωσης Παρόχου 2 (επί της ρήτρας αναπροσαρμογής): 128,44 €

  Συνολικό Ποσό Επιδότησης: 60% × (467.06−117.15−128.44) = 132,88 €
  Τρόπος Επιμερισμού: Ολόκληρo στον Αιτούντα

  Τελικό Ποσό Επιδότησης Power Pass: 132,88 €

  Τα 117,15 και 128,44 ουδέποτε πέρασαν σε κανένα λογαριασμό ως έκπτωση. Οπότε το Power Pass υπολόγισε το ποσό επιστροφής αφαιρώντας τα δύο υποτιθέμενα πόσα έκπτωσης.
  Επικοινώνησα με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας και περιμένω απάντησή τους.

 2. Μάλλον σκοπιμότητα είναι και όχι προχειρότητα. Πάγια τακτική η δημιουργία και καλλιέργεια υψηλών προσδοκιών. Βλέπε και αποζημιώσεις λόγω αποκλεισμού στην Αττική Οδό ή τις αμοιβές που θα κατέβαλαν στους εργαζόμενους για την απογραφή πληθυσμού… Προχειρότητα και γελοιότητα – επιεικώς – είναι το να καλούν τον κόσμο να επιλέξει και να εγγραφεί – από 1ης Ιουλίου – σε οικογενειακό γιατρό, όταν ακόμα στις 27 Ιουνίου δεν είχε δημοσιευθεί η προκήρυξη ώστε να υπογράψουν συμβάσεις συνεργασίας οι ενδιαφερόμενοι γιατροί….

 3. Και οχι μονο. Επιδοτεί ΑΦΜ και όχι λογαριασμό. Φοιτητικη κατοικια συν κυρια κατοικία, αν οι συνολικες επιδοτησεις βγαινουν πανω απο 600 περιοριζονται στα 600.

 4. Μου εκδόθηκε εκκαθαριστικός λογαριασμός 5 Ιουλίου για το διάστημα από Ιανουάριο μέχρι αρχές μαϊου με πόσο 1061 ευρώ και ρήτρα 617 ευρώ με κατανάλωση 2500 κιλοβατώρες.

  Φυσικά αυτός ο λογαριασμός δεν υπήρχε μέσα στο power pass. Υπολόγισε μόνο τα έναντι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.