Όλοι γνωρίζουμε για τις νέες ταυτότητες και ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα είναι υποχρεωτικές. Συγκεκριμένα, από την 3η Αυγούστου 2026, όλα τα παλιά δελτία παύουν να ισχύουν, ακόμα και αν εκδόθηκαν φέτος, δηλαδή πριν κλείσουν δεκαετία.

Οι νέες ταυτότητες έχουν τη μορφή κάρτας και θα έχουν ισχύει 10 ετών Έπειτα, θα πρέπει ο κάτοχος να πηγαίνει να εκδώσει νέα ταυτότητα. Οπότε, το ερώτημα είναι: ποια διαδικασία ακολουθούμε για την έκδοση νέας ταυτότητας;

Για την έκδοση νέας ταυτότητας πρέπει να κλείσουμε ραντεβού στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα που έχει αναλάβει να εκδίδει νέες ταυτότητες. Τα ραντεβού θα τα κλείνουμε μέσω ειδικής πλατφόρμας και θα λαμβάνουμε ενημερωτικό SMS και email.

Πότε λοιπόν ανοίγει αυτή η πλατφόρμα; Η διαδικασία έκδοσης για τις νέες ταυτότητες ξεκινάει από την 25η Σεπτεμβρίου 2023. Οπότε, αναμένεται η πλατφόρμα να ανοίξει μία εβδομάδα νωρίτερα, ίσως και στις 18 Σεπτεμβρίου, ώστε να μπορούμε να κλείσουμε εγκαίρως κάποιο ραντεβού.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όλα στη χώρα λειτουργούν τέλεια κα το πρόβλημα μας είναι οι ταυτότητες.ΑιδωςΑργειοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.