Να σημειωθεί ότι η λειτουργία προορίζεται κυρίως για να φορτίζει αξεσουάρ και όχι άλλες συσκευές.

Η Huawei είναι η αλήθεια έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός με την τεχνολογία της ασύρματης φόρτισης, ως προς την υλοποίηση του χαρακτηριστικού στο Mate 20 Pro.

Πιο συγκεκριμένα, το Mate 20 Pro είναι ικανό να φορτίσει οποιοδήποτε άλλο Qi smartphone, όπως το Google Pixel 3, LG V40 και Samsung Galaxy Note 9. Το να χρησιμοποιήσεις το τηλέφωνό σαν powerbank για την μεταφορά ενέργειας ασύρματα από το ένα τηλέφωνο στο άλλο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο ωστόσο το feature λειτουργεί όπως υπόσχεται;

Πως το ενεργοποιούμε

Δυστυχώς το Huawei Mate 20 Pro δεν προσφέρει ένα quick toggle για την ενεργοποίηση της αντίστροφης ασύρματης φόρτισης. Επιπλέον απενεργοποιείται σχεδόν άμεσα αν δεν το χρησιμοποιήσεις αμέσως. Μπορεί να είναι λίγο ενοχλητικό, αλλά έχει σχεδιαστεί έτσι πιθανόν για να μην σπαταλάς ενέργεια. Για να ενεργοποιήσεις το χαρακτηριστικό, θα πρέπει να μεταβείς στη κύρια λίστα ρυθμίσεων του Android, στο battery menu και  στη συνέχεια να βρεις το toggle, όπως φαίνεται στην εικόνα. Μόλις το επιλέξεις, θα δεις ένα pop up που θα σου εξηγεί πως να τοποθετήσεις το smartphone για να ξεκινήσει να φορτίζει.

Πόσο γρήγορο είναι;

Η ταχύτητα παίζει μεγάλο ρόλο στις μέρες μας ιδίως στη περίπτωση της Huawei, που το feature έχει σχεδιαστεί να παρέχει γρήγορες φορτίσεις όποτε τις χρειάζεσαι αντί να βάλεις τη συσκευή στο φορτιστή και να το αφήσεις για μια ώρα. Το Huawei Mate 20 Pro μπορεί να φορτίζει ασύρματα με ταχύτητα ως 15W, που είναι αρκετά γρήγορα. Ωστόσο δεν έχουμε τα specifications για το πόσο γρήγορα το Mate 20 Pro μπορεί να φορτίσει άλλες συσκευές. Το Pixel 3 περιορίζεται στα μόλις 10W και μόνο όταν χρησιμοποιείς Made By google  πιστοποιημένα αξεσουάρ. Αλλιώς το Pixel 3 θα περιοριζόταν στα 5W.

Για να μπορέσουν να κάνουν μια σύγκριση, το androidauthority πήρε τα charging specs του φορτιστή του Pixel 3 και του Pixel Stand και έπειτα μέτρησαν το ρυθμό φόρτισης και αποφόρτισης μέσω της χρήσης του AccBattery app για να έχουμε μια κατά προσέγγιση ιδέα της πραγματικής ταχύτητας φόρτισης. Το AccuBattery σου δίνει κατά προσέγγιση τη χωρητικότητα της μπαταρίας που φορτίστηκε σε milliamps per hour. Δεν αποτελεί μια επακριβή μέτρηση, αλλά σου δίνει μια ιδέα για το πόσο γρήγορη ή αργή είναι κάθε τεχνολογία.

Το 10W Pixel Stand δεν φόρτισε το ίδιο γρήγορα όσο ο 15/18W USB Type C φορτιστής. Το Huawei Mate 20 Pro, φόρτισε το Pixel 3 ακόμη πιο αργά. Θέλοντας να επιβεβαιώσει τα ευρήματα το androidauthority δοκίμασε να φορτίσει το LG V40 και με το Pixel Stand (στα 5W) και με το Mate 20 Pro. Τα αποτελέσματα φαίνεται ότι επιβεβαιώνουν την άποψη ότι το Huawei Mate 20 Pro φορτίζει τα άλλα τηλέφωνα στη μισή ταχύτητα από αυτή των 5W ασύρματων φορτιστών. Ως εκ τούτου το Huawei Mate 20 Pro φαίνεται ότι φορτίζει άλλες συσκευές στα 2.5W.  Πρόκειται για πιο αργή φόρτιση σε σχέση με την κανονική ασύρματη φόρτιση ή την ενσύρματη φόρτιση. Η αντίστροφη ασύρματη φόρτιση είναι απλά πολύ αργή για να φορτίσει συσκευές, ωστόσο συνεχίζει να αποτελεί ένα χρήσιμο feature για εκείνες τις καταστάσεις όπου και έστω και λίγη ενέργεια είναι σημαντική για κάποιον.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.